VNSU
Image default
Vakantie

De beste stranden in Portugal voor volgende zomer

Een bezoek aan Portugal en het verkennen van alle geweldige stranden is een prachtige manier om te ontspannen en van je leven te genieten. Als je de beste stranden in Portugal wilt vinden, zal je een beetje op ontdekking moeten gaan. De reden daarvoor is simpel, er zijn er veel en elk strand is op zich al bijzonder.

Het is een heel goed idee om een auto te huren en naar de gewenste Portugese stranden te rijden, klik hier voor meer informatie. Op deze manier kan je genieten van je tijd in het land, terwijl je ook geld bespaart en je eigen tour uitstippelt. Probeer het zelf maar eens en je zal er zeker van genieten!

Langs de bijna 1800 km lange kustlijn van Portugal liggen enkele van de mooiste stranden ter wereld. Hier zijn enkele van de Portugese stranden die je tijdens een volgend bezoek zeker moet ontdekken.

Praia da Foz do Arelho

Dit strand ligt ongeveer 12 km ten westen van Obidos, en het is een heel geschikt strand om naar de natuur te kijken, te surfen, te zonnebaden en gewoon tijd door te brengen met je familie. Er is ook een stadje achter het strand waar je een verscheidenheid aan verschillende restaurants kunt vinden. De ene kant van het strand is ook blootgesteld aan de Atlantische Oceaan, wat het erg indrukwekkend maakt.

Praia do Barril

Dankzij dit strand kan je het erfgoed verkennen en gewoon genieten van alles wat de regio te bieden heeft. Er zijn hier zandduinen, roestende ankers en overblijfselen van de vissersbevolking. Het is een geweldige vakantiebestemming, waar veel mensen dol op zijn, vooral om te zonnebaden en foto’s te maken.

Praia da Mareta

Als je wilt gaan surfen, is dit één van de Portugese stranden die je niet wilt overslaan. Er waait een heerlijke wind, om nog maar te zwijgen van de grote zandvlakte. Het is ook beschut tegen de Atlantische Oceaan dankzij de kale landtong. Dat betekent dat de stroming niet zo erg is als op andere plaatsen, en dat is een groot pluspunt voor veel mensen.

Praia do Senhor da Pedra

Als we denken aan de Portugese stranden voor gezinnen, is niets spannender dan Praia do Senhor da Pedra. Dit is een traditioneel strand, het is erg spannend om er te surfen en je zal genieten van het zonnebaden en van een ontspannende tijd met je familie. Het ligt op 9 km afstand van Porto, dus het kan er soms druk zijn.

Tróia Peninsula

Als je een onontdekt strand wilt bezoeken waar weinig volk komt in vergelijking met andere locaties, dan is dit een goede optie. Je hebt wel een aantal verlaten stranden in de buurt van de stad, en daar kan je gewoon genieten van je vrije tijd en plezier maken.

Praia do Creiro

Veel mensen houden van The Praia do Creiro omdat het visueel indrukwekkend is, het ligt in de buurt van een verbazingwekkende omgeving en je kan er zelfs gaan wandelen als je dat wilt. Bovendien is het mooi, pittoresk en heerlijk om in de zon te liggen, om nog maar te zwijgen van het heldere water.

Zoals je kan zien, is het surfen op de stranden van Portugal extreem opwindend en heb je een heleboel prachtige locaties om na te streven.

https://www.autoportugal.nl/