VNSU
Image default
Meubels

Originele en trendy ideeën om je schoenen op te bergen

Een mooi opgeruimd huis is gezelliger dan een rommelige woning. Het organiseren van je spullen kan echter heel wat tijd in beslag nemen, zeker voor vrouwen. Vrouwen hebben namelijk niet alleen heel veel kleren en make-up, ook alle schoenen moeten een plaatsje krijgen. Een mooie en praktische schoenenkast mag dan ook niet in je huis ontbreken. Omdat er zo veel verschillende modellen bestaan, geven we je hier een overzicht van de meest trendy schoenenkasten van dit moment!

Kast met een comfortabel zitkussen

Elke schoenenkast heeft dezelfde functie: schoenen op een simpele en decoratieve manier opbergen. Een mooi voorbeeld van een ideale opbergplek is dan ook de schoenenkast met een zitkussen. Deze lage kast bestaat uit een praktisch opberggedeelte en een leuk zitgedeelte. Gedaan met je schoenen overhaast en ongemakkelijk in de gang aan te trekken! Met deze overzichtelijke kast kan je je schoenen niet alleen makkelijk uitkiezen, het stijlvolle zitkussen zorgt er ook nog eens voor dat je de schoenen in alle comfort kan aantrekken! In deze blog vind je wat inspiratie en vind je enkele orginele en mooie soorten schoenenkasten.

Schoenenkast met klapdeuren

Schoenenkasten met klapdeuren vind je in erg veel woningen terug. Deze populaire meubelen zijn enorm handig. Dankzij de klapdeuren krijgt je steeds een mooi overzicht van je schoenencollectie en kan je een weloverwogen keuze maken. Je kan er verder ook erg veel schoenen in kwijt. Bovendien worden de schoenen verticaal opgeborgen, waardoor je ook nog eens ruimte bespaart. De kasten staan tenslotte zeer mooi in elk interieur. Deze gesloten opbergruimtes kan je namelijk in verschillende kleuren en vormen verkrijgen, waardoor ze perfect bij elke woonstijl passen!

Trendy glazen deuren

Verder zijn open schoenenkasten met een glazen deur ook erg hip. Deze kast staat erg stijlvol in elke kamer. Vaak komt de kast met een bijzondere ingebouwde verlichting, waardoor je schoenen als het ware in de spotlights gezet worden. Een groot voordeel van deze trendy kast is dat ze ook bij mannen in de smaak vallen. Zo kunnen jullie beide je schoenen in dezelfde kast plaatsen en zo heel wat extra ruimte besparen.

Originele opbergruimtes 

Het is ook erg leuk om je schoenen op originele en ongewone plaatsen te bewaren. Zo kan je goud- of zilverkleurige stangen aan de binnenkant van je kast plaatsen. Ideaal om je pumps en hoge hakken aan te hangen! Ook de ruimte onder een trap kan als schoenenrek gebruikt worden. Je tovert elke trede om in een lade waar elk gezinslid zijn of haar schoenen in kan opbergen. Een erg ruimtebesparende, originele en vooral ordelijke manier om alle schoenen kwijt te raken!

Voeg een spiegel of een kapstok toe

Tenslotte zijn schoenenkasten met een kapstok of een spiegel ook erg populair. Voeg je een spiegel aan de kast toe, kan je je hele outfit nauwkeurig bekijken voor je de deur uitgaat. Voeg je hier ook nog eens een kapstok aan toe, kan je bovendien ook al je accessoires op dezelfde plek bewaren. De ideale manier om er zeker van te zijn dat je alles bij de hand hebt om telkens even stijlvol de stad in te trekken!

Dan rest je nog één ding: het kiezen van een kleur. Wij vinden zwart erg mooi, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een mooie betonlook, tijdloos wit of landelijk bruin.