VNSU
Image default
Aanbiedingen

Welke planten in de bloembak buiten zijn het mooist? 4 suggesties!

Het buitengevoel zo mogelijk beleven, lukt zeker wanneer jij je tuin voorziet van planten en bijpassende bloembakken en/of plantenbakken. Zelfs als je tuin voor een groot deel is voorzien van tegels, kun je op deze manier een oase van groen creëren. Benieuwd welke planten het mooist tot hun recht komen in jouw bloembak?

Bloembakken en/of plantenbakken

De keuze op het gebied van bloembakken en/of plantenbakken is dusdanig groot dat er voor elke tuin een passende oplossing voorhanden is. Planten die mooi tot hun recht komen in bloembakken en/of plantenbakken zijn:

  • fuchsia

  • hangpetunia

  • Camellia Japonica op een stam

  • groenblijvers zoals de buxus

Fuchsia in bloempotten en/of plantenbakken

Vul je tuin met verschillende soorten fuchsia’s en geniet zowel in de zomer, als in de winter van de bellenplant, zoals de fuchsia ook wordt genoemd. Je kunt ze kopen in de vorm van een eenjarige plant, maar ze zijn er ook als vaste planten. De fuchsia komt het mooist tot haar recht in een antracietkleurige bloembak. Hiermee krijg je een prachtig contrast met de donkere plantenbak die zich ook goed laat combineren met groenblijvende planten in verschillende tinten groen.

Hangpetunia in polyester plantenbak

Een hangplant krijgt volop de ruimte om te groeien in een bloembak die hoog is. Als overhangende kuipplant is de hangpetunia verkrijgbaar in diverse kleurstellingen die variëren van wit tot paars en zelfs met gemengde kleuren. De vele kleuren maken ze geschikt voor onder andere de:

  • FLORIDA aluminium plantenbak

  • Valencia houten bloembak

  • Andes cortenstaal met een hoogte van 60 cm

Camelia Japonica

Deze zogeheten “theeplant” gedijt het beste in een ruime pot. De Canna hoogglans witte pot van polyester vormt een mooi geheel met deze roosachtige bloem met diepgroene bladeren. Wil jij ook in de avonduren volop van deze blikvanger genieten? Kies dan voor een Square verlichte bloempot van kunststof. Verkrijgbaar in maar liefst acht kleuren, waardoor jij altijd een kleur vindt die past bij de uitstraling van jouw tuin.

Bloembakken en/of plantenbakken voor buxus

Een buxus is een veel gekozen plant voor in de tuin en dat is ook niet zo vreemd. Deze “palmboom” zoals hij ook wel genoemd wordt, is namelijk geschikt voor de vorming van een haag of bol. Hij is bovendien erg geschikt om te snoeien in een bepaalde vorm, waardoor je met de buxus ook bij je voordeur een opvallende entree kunt vormen. Dienen de feestdagen zich aan, dan kun je deze groenblijvende heggenpalm voorzien van kerstverlichting en andere versiering. Zorg dan wel dat je de buxus in een BLOOM verlichte pot plaatst om het effect van de verlichting naar een hoger niveau te tillen.

 

https://www.tuinvoordeel.eu/