VNSU
Image default
Internet

Besparen op je internetabonnement? Zo doe je dat!

De kosten van een internetabonnement kunnen soms flink oplopen. Gelukkig kan je op alles besparen, dus ook op je internetabonnement. Dat is fijn, want iedereen geniet graag van goedkoop internet. Wil je graag weten hoe ook jij kan genieten van goedkoop internet? We geven je enkele tips!

Internet vergelijken 

De belangrijkste tip om veel op je internetabonnement te kunnen besparen: onderzoek je mogelijkheden én ga de prijs van internet vergelijken. Er zijn tegenwoordig heel wat internetaanbieders. De kans dat er een internetprovider is die jou hetzelfde aanbiedt voor een mindere prijs, dan die van je huidige aanbieder, is dus groot! Gelukkig bestaan er tegenwoordig heel wat vergelijkingssites die het vergelijken van internetproviders in slechts enkele klikken mogelijk maakt. Hierdoor hoef je zelf niet zoveel opzoekwerk meer te verrichten. Aanbieders vergelijken is zeker geen verloren moeite, want het kan je maandelijks heel wat besparen. Als je gaat vergelijken, zorg er dan wel voor dat je goed kijkt wat er in het abonnement zit. Soms kan het zijn dat een internetabonnement goedkoper lijkt, maar dat er minder inbegrepen zit het abonnement. Wees dus altijd voorzichtig bij het vergelijken van internetproviders!
.

Koop pakketjes 

Tegenwoordig bieden vrijwel alle internetproviders pakketten aan, waarin je tegelijkertijd een abonnement aangaat voor je telefoon, televisie en internet. Deze pakketjes komen voordeliger uit. In plaats van je telefoon-, televisie- en internetabonnementen dus telkens bij aparte aanbieders af te sluiten, kan je je beter beperken tot slechts één provider en daar een pakket kiezen dat alles omvat wat je nodig hebt. 

Blijf bij de basics 

Geld besparen op je internetabonnement doe je het best door je abonnement zo simpel mogelijk te houden. Tegenwoordig zijn er heel wat extra snufjes beschikbaar. Deze extraatjes zijn wel leuk, maar heb je ze wel écht nodig? Stel jezelf altijd deze vraag en laat je niet teveel beïnvloeden door de verkoper. Hoe meer extraatjes dat ze verkocht kunnen krijgen, hoe meer commissie ze kunnen krijgen. Ze doen dit dus niet altijd enkel en alleen uit goedhartigheid. Daarom moet jij op je strepen staan en beslissen wat absoluut noodzakelijk is en wat je kan missen. Durf kritisch te zijn, maar ontzeg jezelf ook geen dingen die je écht belangrijk vindt.

Overdrijf niet met het aantal MB/s

Het aantal MB/s dat je zal kiezen in je abonnement, zal bepalen hoe snel je internetverbinding zal zijn. Het is logisch dat je het liefst wilt dat je internet zo snel mogelijk verbindt, maar stel jezelf ook de vraag of de hoeveelheid MB/s die je nu hebt, wel echt nodig zijn. Mensen zijn geneigd om steeds voor een erg hoog aantal te kiezen, maar het grootste deel van de personen heeft deze internetsnelheid niet nodig. Als dat bij jou ook het geval is, dan betaal je dus onnodig meer geld! Een hoog aantal MB/s, van 100 of meer, is eigenlijk enkel nodig als je een groot gezin hebt of als je bijvoorbeeld veel gamet. In andere gevallen is een internetsnelheid van ongeveer 50 MB/s vaak meer dan voldoende. Als je alleen woont, dan kan je zelfs kiezen voor 20 MB/s. Dit is voldoende voor eenvoudige taken op het internet, zoals het opzoeken van dingen, het sturen van mailtjes en het gebruiken van sociale media, waaronder Instagram en Facebook.