VNSU
Image default
Aanbiedingen

Waarom een elektronische kluis?

Het gebruik van een elektronische kluis is een veilige manier om waardevolle bezittingen op te slaan. In vergelijking met traditionele kluizen bieden elektronische kluizen enkele voordelen. Hieronder worden deze voordelen voor je samengevat.

Geen risico om de sleutel te verliezen

Ten eerste zijn elektronische kluizen vaak gemakkelijker te gebruiken. In plaats van de sleutel van een kluis te moeten zoeken of te onthouden waar hij is, kun je de kluis openen met een code. Dit maakt het ook eenvoudiger om de kluis toe te wijzen aan verschillende personen, zonder dat er sleutels uitgedeeld hoeven te worden.

Extra beveiligingsfuncties

Ten tweede bieden elektronische kluizen meestal meer beveiliging dan traditionele kluizen. Veel elektronische kluizen hebben bijvoorbeeld een auditlog waarin wordt bijgehouden wie de kluis heeft geopend en wanneer. Bovendien zijn er elektronische kluizen met extra beveiligingsfuncties, zoals een alarm dat afgaat bij een poging tot inbraak.

Flexibele toegang

Ten derde is de toegang tot elektronische kluizen verlenen flexibeler. Zo kun je de code aan meerdere mensen geven, terwijl je bij een sleutelkluis maar enkele sleutels tot je beschikking hebt. Ook kun je de kluis zo instellen dat deze alleen geopend kan worden op bepaalde tijdstippen of dagen.

Back-up batterij

Een nadeel van elektronische kluizen is dat ze afhankelijk zijn van stroom. Als de stroom uitvalt, kan de kluis niet meer gebruikt worden. Al hebben de meeste elektronische kluizen wel een back-up batterij, zodat je er wel toegang tot kan krijgen.

In conclusie biedt een elektronische kluis verschillende voordelen ten opzichte van een traditionele kluis. Elektronische kluizen zijn over het algemeen gemakkelijker te gebruiken en bieden meer beveiligingsfuncties. Bovendien zijn ze flexibeler in te stellen. Het nadeel is dat ze afhankelijk zijn van stroom. Als je overweegt om een elektronische kluis aan te schaffen, is het belangrijk om rekening te houden met je specifieke behoeften en om verschillende modellen te vergelijken.

https://www.kluis-kopen.nl/brandwerende-kluis/