VNSU
Image default
Aanbiedingen

Zo kies je de perfecte tuinset voor jouw tuin!

Mooi tuinmeubilair is een goede aanvulling voor je tuin. Er is tegenwoordig zo veel keus, dat er altijd wel een tuinset tussen zit die perfect in jouw tuin past. Maar waar moet je nou op letten bij het kiezen van tuinmeubilair? 

 

Materiaal

Een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten is het materiaal. Een tuinset kan van verschillende materialen gemaakt zijn: metaal, hout, kunststof of bijvoorbeeld riet. Er zijn een paar dingen waar je aan moet denken bij het kiezen van het materiaal van je tuinset. Het moet namelijk niet alleen passen bij de stijl van je tuin, maar je wil ook dat het lang meegaat. Kunststof tuinmeubelen gaan bijvoorbeeld langer mee dan houten tuinmeubelen, omdat ze beter tegen de regen en de kou kunnen. Houd hier dus rekening mee!

 

Zitplaatsen

Heb je vaak veel gasten over de vloer? Dan is het handig om een grote tuinset met veel zitplaatsen te kopen. Heb je niet zo vaak mensen langs of is je tuin erg klein, dan kan je beter voor een kleine tuinset gaan. Er zijn ook veel tuinsets waarbij je het aantal zitplaatsen kan veranderen. Je kan de bijzettafel bijvoorbeeld ook gebruiken als voetenbank of krukje! Voor tuin is er wel een tuinset van de juiste grootte. Ook is tuinmeubilair dat makkelijk op te bergen is erg handig voor wanneer je wat meer ruimte wilt creëren. 

 

Budget

Wil je een tuinset kopen? Houd dan altijd je budget in je achterhoofd. Je wil niet op het punt staan om een prachtige tuinset te kopen, om erachter te komen dat je het niet kan betalen. Er is voor ieder budget wel een tuinset te vinden, of je alleen een tafel met twee stoelen of een hele loungeset wil. De prijs van een tuinset hangt vooral samen met het materiaal en de kwaliteit, dus houd hier rekening mee!

 

Maar het hangt uiteindelijk allemaal af van jouw persoonlijke voorkeur. Zorg er vooral voor dat de tuinset bij je past en comfortabel zit. Daar is hij tenslotte voor!

 

https://www.vnsu.nl/