VNSU
Image default
Hobby en vrije tijd

3 leuke schietactiviteiten om te doen

Wil je altijd al een keertje schieten, omdat je het leuk lijkt of omdat je misschien het heel leuk vind om schietspellen te doen? Dan zijn er verschillende opties. Je kan er voor kiezen om op een schietbaan met een echt vuurwapen te gaan schieten, dit is in Amerika bijvoorbeeld heel populair, maar er zijn ook andere opties die misschien wat beschaafder voor jou zijn. Deze opties worden verder in dit artikel genoemd en toegelicht.

Luchtbuksschieten

Je kan er voor kiezen om met een vuurwapen op een schietbaan te gaan staan, maar deze wapens schrikken ook veel mensen af. Een leuke optie en zeer populaire optie tegenwoordig is het schieten met luchtbuksen. Luchtbuksschieten is een sport die iedereen kan doen boven de 18 jaar. Je kan deze buksen ook aanschaffen en thuis in de eigen achtertuin gebruiken zonder wapenvergunning. Een luchtbuks kan een hele leuke manier zijn om op bepaalde doelen te schieten zoals blikjes of schietkaarten. Verder is luchtbuksschieten ook iets wat je samen met andere kan doen. Er zijn ook verschillende buksen te krijgen. Je kan kiezen voor veerbuksen of perslucht buksen. Licht eraan hoever je wilt schieten.

Kleiduiven schieten

Een andere leuke schiet activiteit is het kleiduiven schieten. Deze vorm is voortgekomen uit de jacht en werd vooral beoefend door de rijke mensen in e wereld. De afgelopen jaren is deze vorm van schieten ook steeds populairder geworden bij andere mensen. Er zijn nu ook moderne vormen van deze vorm van schieten. Zo kan je nu de discipline skeet doen. Dit is de discipline waarbij er duiven komen uit twee verschillende torens. Je kan tegenwoordig ook laser kleiduiven schieten. Dit is wat je kunt doen op een groot projectiescherm waar je verschillende soorten spellen kunt doen. Dit kun je met meerdere personen spelen en dit spel kan je inhuren op verschillende locaties.

Boogschieten

Iedereen kent het wel, boogschieten. Boogschieten is een olympische sport en een zeer populaire schietsport. Het is niet een sport waar je dus met een vuurwapen staat, maar het is een sport die veel concentratie van je vraagt. Verder gebruik je met boogschieten het hele lichaam. Je gebruikt het bovenlichaam om de boog vast te houden, de benen om stabiel te kunnen staan en je vingers, schouders en armen om uiteindelijk e pijl uit het boog kunnen schieten. Deze sport kan je leuk doen in je eentje, maar is ook zeker een aanrader om samen met familie of vrienden te doen. Ander voordeel van boogschieten is dat het voor iedereen toegankelijk is. Kinderen kunnen het namelijk ook doen. Voor deze kinderen zijn andere materialen wat ze kunnen gebruiken en zo is het dus voor iedereen mogelijk. Als laatste voordeel is dat je gemotiveerd kan raken doordat je steeds beter wordt en wat is er leuker dan de pijl midden in de roos schieten.