VNSU
Image default
Hobby en vrije tijd

De uitermate populaire Garrett metaaldetectors

Kenners en ervaringsdeskundigen over de hele wereld kiezen vaak voor de uitermate populaire metaaldetectors van het Amerikaanse Garrett, en dat is niet voor niets. Garrett biedt een compleet assortiment van de meest uiteenlopende metaaldetectors. Je koopt ze al voor een instapprijs van zo’n 140 euro, oplopend tot wel 3000 euro. 

Diverse modellen van Garrett zijn geschikt voor gebruik op zowel land als onderwater, zoals de ATX pro. Doordat de serie vele modellen met geavanceerde mogelijkheden kent, zijn diverse modellen ook voor (beroeps-) professionals geschikt. 

Overige top merken

Wie zich wil oriënteren en wil vergelijken wat er zoal verkrijbaar is binnen dit segment mag ook zeker de metaaldetectors van het merk Nokta Makro en XP detectors niet overslaan. Ieder merk kent zo zijn specialisatie, het is dus meer dan de moeite waard om onderling te vergelijken. 

Je kunt je keuze bepalen aan de hand van het metaal wat je vooral zoekt. Vele metaaldetectors maken direct onderscheid tussen metalen en kunnen aangeven (via piepgeluid of monitor) welk metaal of voorwerp is aangetroffen. Daarnaast kunnen de meeste metaaldetectors metaalafval discrimineren (uitsluiten) zoals lipjes van blikjes of bierdopjes etc. 

Regels omtrent gebruik metaaldetector

Omtrent het zoeken naar voorwerpen als munten en overig metaal geldt per land vaak een aparte regelgeving. Zo dienen historische vondsten (bijvoorbeeld munten e.d.), maar ook overige (toevals-) vondsten gemeld worden via een vondstmeldingsformulier. Lees jezelf goed in, want wie onverhoopt op een werkelijke vondst stuit (bijvoorbeeld uit de Romeinse tijd), moet dit direct melden, of zelfs laten liggen voor nader onderzoek. 

https://www.metaaldetectorvergelijken.nl/garrett-metaaldetector-kopen/