VNSU
Image default
Hobby en vrije tijd

Tips om je gaming set up mooier te maken

Ben je een fanatieke gamer en ben je dagelijks bezig in de online gaming wereld? Dan zal je vast wel een gaming set-up hebben. Een game set up die bestaat uit een goed bureau, bureaustoel, beeldscherm en een toetsenbord of controller. Nu kan iedereen al een simpele set up hebben om te genieten van een game, maar wil je echt de ervaring verbeteren dan zijn er ook manieren om de gaming set-up nog mooier te maken. Verder in deze blog wordt hier meer over verteld en worden er tips gegeven voor de optimale gaming set-up

Bureau

Een normaal bureau voldoet in veel gevallen al voor het gamen. Toch worden er ook speciale gaming bureaus verkocht die misschien voor jou ook wel een goeie toevoeging zijn. Deze bureaus zijn zo ingericht dat je de gaming apparatuur kwijt kan en dat je met comfort kan gamen. Een gaming bureau is niet essentieel, maar het kan de ervaring wel verbeteren.

Bureaustoel

Net als bij een bureau voldoet een normale bureaustoel voor veel mensen al. En ook hiervoor zijn speciale gamestoelen ontworpen. Deze zijn ergonomisch en de onderdelen van de stoel zijn in veel verschillende afmetingen in te stellen. Dit zorgt ervoor dat je ergonomisch kan zitten, en dat je door het vele gamen gezondheidsproblemen voorkomt. Veel gamers leunen naar voren en dit komt doordat zij niet goed zitten. Het komt daarom ook vaak voor dat gamers last van de rug krijgen en op lange termijn een gebogen rug creëren. Een gaming stoel is een stoel die een mooie uitstraling heeft en ook het comfort verzorgt om lekker je favoriete game te kunnen spelen.

Beeldscherm

Een beeldscherm is erg belangrijk voor het uitvoeren van een game. Een goed beeldscherm zorgt ervoor dat je een game meer gaat waarderen, en in veel gevallen word je ook beter in de game. De fout die vaak wordt gemaakt is dat hele grote beeldschermen de game ervaring verbeteren. In de praktijk blijkt dat een groot beeldscherm niet altijd even ideaal is. Kleinere beeldschermen zorgen er namelijk voor dat je in één oogopslag het gehele beeldscherm kan zien. Dit zal je merken bij bepaalde schietspellen en andere spellen waar je de situatie rondom je karakter in de gaten moet houden. Dit geldt niet voor elk spel, maar voor veel spellen is het beter om een compact goed beeldscherm aan te schaffen. Als je van plan bent om streamer of Youtuber te worden is het ook handig om een set-up te maken met meerdere beeldschermen. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk meerdere dingen tegelijk kan doen.

Geluid

Het geluid van een game zorgt ervoor dat je meer in de game zit. Een goede koptelefoon of een goede geluidsinstallatie is daarom ook essentieel om een game goed en leuk te kunnen spelen. Over het algemeen is het beter om een goede headset aan te schaffen, want hier hoor je het geluid beter en je kan met andere mensen praten in de game. Ook voor de omgeving rondom jou is het beter als het geluid niet voor overlast zorgt.

Verlichting

Om de gaming setup echt vet te maken is het leuk om bepaalde soort sfeerverlichting aan te schaffen. Dit kan de gaming setup enorm positief beïnvloeden. Er worden bepaalde lichtsystemen verkocht waarbij je de kleur van de verlichting ook steeds kan veranderen. Op deze manier zorg je ervoor dat je steeds weer een andere uitstraling hebt.