VNSU
Image default
Aanbiedingen

Alles wat jij moet weten over horloges

Alles wat jij moet weten over horloges

Wanneer we het hebben over een horloge, hebben we het in veel gevallen over het sieraad dat bij veel mensen vrijwel dagelijks om de pols te vinden is en waar we (onder andere) de tijd op kunnen aflezen. Horloges zijn niet alleen handig om de tijd op af te lezen. Veel mensen zien een horloge om hun pols ook als een soort sieraad. Vandaag de dag zijn er verschillende soorten horloges te koop, in uiteenlopende groottes, kleuren, modellen en stijlen. Klik eens op de volgende link: Juwelierswebshop en laat je verrassen door de mogelijkheden. Wil jij ook meer te weten komen over dit praktisch sieraad? Lees dan even verder!

 

Verschillende soorten uurwerken

Horloges zijn te verkrijgen met verschillende soorten uurwerken. Zo kun je kiezen tussen een horloge met een quartz uurwerk of een horloge met een automatisch uurwerk. Het belangrijkste verschil tussen een quartz uurwerk en een automatisch uurwerk zit hem in de manier waarop het horloge ‘aan de praat blijft’. In een quartz horloge zit namelijk een batterij verwerkt, terwijl een automatisch uurwerk opgewonden wordt en blijft lopen door middel van beweging. Een quartz uurwerk kan stil gaan staan omdat de batterij leeg is en vervangen moet worden. Wanneer een automatisch uurwerk stil gaat staan komt dit veelal omdat je het horloge enkele dagen in de kast hebt laten liggen en dus niet om je pols hebt gehad.

 

Radiogestuurde horloges

Radiogestuurde horloges zijn de nauwkeurigste horloges die je maar kunt verkrijgen. Radiogestuurde horloges worden ook wel radiografische horloges of radio controlled horloges genoemd. Dit zijn horloges die iedere nacht synchroniseren met de dichtstbijzijnde atoomklok. Hierdoor weet je zeker dat jouw horloge altijd de juiste tijd (en eventueel datum) aangeeft. Ook hoef je het horloge niet opnieuw in te stellen wanneer de zomertijd in gaat en andersom.

 

Citizen Eco Drive

Citizen is een bekend merk binnen de horlogewereld. Naast quartz, automatische en radiogestuurde horloges, biedt dit merk ook nog andere soorten horloges aan. Neem bijvoorbeeld de Eco Drive horloges die op zonlicht werken. Dit zijn horloges waarvan de accu wordt opgeladen dankzij het zonlicht of kunstlicht dat op de wijzerplaat valt. Omdat je net als bij automatische uurwerken geen batterijen hoeft te vervangen, is dit een zeer milieuvriendelijk horloge. Win-win!

https://www.juwelierswebshop.nl/