VNSU
Image default
Vervoer en transport

Bagage meenemen in het vliegtuig? Zo doe je dat!

Vaak wordt er flink wat bagage meegenomen als er met het vliegtuig gereisd wordt. Het is daarom van groot belang dat je goed de regels hiervan weet. In dit artikel worden een aantal belangrijke tips gegeven over het meenemen van bagage in een vliegtuig. 

Naar het vliegveld

Niks is zo vervelend als te laat komen voor je vlucht. Het is daarom van groot belang dat de reis naar het vliegveld goed wordt gepland. Vaak is het veel gedoe om met de bus of trein te gaan en het is ook niet fijn om de auto mee te nemen. Daarom kan het verstandig zijn om een taxi Schiphol te huren. Deze brengt je van je huis rechtstreeks naar het vliegveld. De taxi’s hebben een grote kofferbak, waardoor je al je bagage mee kan nemen. Daarnaast zorgen ze ook dat je altijd op tijd bent. De taxi Schiphol kosten vallen ook nog eens erg mee. 

Regels voor de bagage

Het is erg belangrijk om te weten wat de beperkingen zijn op je bagage. Je wilt namelijk absoluut geen extra kosten betalen. Iedere vluchtmaatschappij heeft zijn eigen regels hiervoor. Het is daarom van belang om de site van de luchtvaartmaatschappij goed door te kijken. Meestal is het zo dat handbagage niet groter mag zijn dan 55 x 40 x 25 cm. Daarnaast mag het niet zwaarder worden dan zo’n acht kilo. Bagage die in het ruim wordt geplaatst, mag vaak groter en zwaarder zijn. 

Wat mag je meenemen?

Er zijn een aantal beperkingen in wat je mee mag nemen op reis. Zo mag je natuurlijk geen wapens, explosieven of gevaarlijke chemicaliën meenemen. Maar ook mag je in sommige gevallen bepaald voedsel niet meenemen, bijvoorbeeld vanwege ziektes onder pluimvee. Er zijn ook een aantal dingen die je alleen in je handbagage mee mag nemen, zoals medicijnen of elektronische apparaten. 

Teveel meegenomen?

Als je teveel hebt meegenomen, is het mogelijk om bagage achter te laten op schiphol. De kosten hiervoor kunnen echter variëren. Houd er wel rekening mee dat je een bewijs van betaling en je identiteitsbewijs moet laten zien bij het ophalen van de bagage.