VNSU
Image default
Zakelijk

Er komt veel kijken bij een bedrijfsovername

De belastingdienst is betrokken bij een bedrijfsovername als het gaat om de belastingen die door de overnemer moeten worden betaald. In sommige gevallen kan de overnemer ontheffing krijgen van belastingen, zoals bij een bedrijfsovername waarbij er een bedrijfswaardering wordt gebruikt om de waarde van het bedrijf te bepalen. De overnemer moet ook zorgen dat de overgenomen activa de juiste waardering krijgen en de juiste belastingen worden betaald. Daarnaast moet de overnemer ervoor zorgen dat alle nodige documenten en informatie aan de belastingdienst worden verstrekt, zoals jaarverslagen, financiële verklaringen en andere informatie over het bedrijf. 

 

Schakel de hulp in van het IMK

Het overnemen van een bedrijf is een complexe aangelegenheid waarbij veel factoren in aanmerking moeten worden genomen. Om je te helpen bij deze beslissing, zullen de experts van het IMK er alles aan doen om dit tot zo goed mogelijk af te ronden. Mensen die weten waarover zij praten en waar rekening mee gehouden moet worden wanneer er een bedrijfsovername plaats gaat vinden. Deze experts zijn te vinden bij het Instituut voor het midden- en kleinbedrijf. Hier worden ondernemers geholpen bij een bedrijfsovername. Vooral het financiële plaatje dat bij een overname van een bedrijf komt kijken is erg belangrijk. Helemaal wanneer een ondernemer afstand van zijn bedrijf gaat doen, dan is het belangrijk dat er geen geldzorgen zijn. 

Een overdracht moet zo geregeld zijn, dat de ondernemer geen financiële zorgen meer heeft. Laat je daarom informeren over welke stappen er genomen moeten worden alvorens de bedrijfsovername definitief gemaakt kan worden.