VNSU
Image default
Muziek

Bösendorfer: de piano die u niet teleur zal stellen

De Bösendorfer is een piano merk wat met extreme zorg wordt gemaakt. Het merk staat ook wel bekend om het feit dat ze een erg lage oplage produceren tegenover andere pianomerken. Dit komt omdat Bösendorfer is voorzien van een aantal ontwerpkeuzes die meer tijd kosten, maar ook zeker meer kwaliteit opleveren. De afwerking van een Bösendorfer piano is bijvoorbeeld gemaakt met een speciaal polyester, wat erg duurzaam en duur is. Het is een afwerking dat tientallen jaren zijn oorspronkelijke schoonheid kan behouden en gemakkelijk kan worden hersteld.

Vakmanschap van een hoog niveau

Alle Bösendorfer bassnaren zijn met de hand opgewonden met twee lagen massief koperen wikkelingen. Deze techniek zorgt voor een grotere gelijkmatigheid van de wikkelingen en een betere kwaliteitscontrole van materialen. Het zorgt ook voor een gelijkmatige spanning over de hele lengte van de snaren zonder te draaien. Elke bassnaar krijgt twee slagen met de klok mee, zodat de spanning van de snaren tijdens het stemmen volledig wordt ontlast. Ook heeft een Bösendorfer een bas brug met een uniek ontwerp. Het heeft namelijk gaten die lijken op de gaten van een viool brug. Dit ontwerp vermindert de massa en maakt de brug gevoeliger met een grote snelheid van trillingsoverdracht.

Het uitproberen en kopen

Dat de ontwerpen van Bösendorfer tot in de puntjes zijn uitgedacht is ondertussen wel vast te stellen. Iedere piano en ieder ontwerp is met zorg gekozen en iedere ontwerp keuze brengt daadwerkelijk een voordeel met zich mee. Deze, soms kleine en soms grote, veranderingen zorgen dat door de jaren heen het merk een favoriet is gebleven. Bij Evert Snel, een pianowinkel, heeft u de mogelijkheid om de piano’s van dit merk in het echt te zien. U kunt bij deze winkel terecht voor het kopen, huren, onderhouden of restaureren van een piano. Het is zeker aan te raden om de website op te zoeken, aangezien u daar het gehele assortiment aan piano’s kunt vinden.

https://www.evertsnel.nl/