VNSU
Image default
Aanbiedingen

Maak kennis met LED-verlichting

Het hebben van verlichting is in ieder huis iets onmisbaar. Zonder licht en goedwerkende elektriciteit ben je nergens. Het kan dan ook knap vervelend zijn wanneer iemand te maken heeft met een (lange) stroomstoring. Gelukkig komt dit in Nederland niet zo vaak voor. Bij het inrichten van een woning is het uitzoeken van geschikte verlichting een vereiste. Het kan echter een lastige taak brengen om bijpassende verlichting uit te zoeken. Tegenwoordig kun je als consument of als particulier (voor het zakelijk lichtplan voor uw kantoor) bijvoorbeeld kiezen voor LED-verlichting. Welke voordelen brengt LED-verlichting met zich mee? En aan welke nadelen valt te denken? Dat valt te lezen in dit blog artikel.

Introductie van LED-verlichting

LED-verlichting wordt bij moderne verlichting gerekend en valt ook onder deze categorie. Ben je bekend met de afkorting van LED? LED staat voor light emitting diode; weer iets geleerd. Er bestaan veel voordelen als er gekozen wordt voor LED-verlichting. Ten eerste is LED-verlichting gaat aanzienlijk langer mee dan traditionele verlichting. Het aanschaffen van LED-verlichting is een zeer slimme keuze als je geen omkijken naar verlichting wil hebben. Hierbij valt te denken aan een periode van zo’n tien jaar of zelfs langer dan tien jaar. LED-lampen hebben dan ook veel meer branduren dan traditionele lampen. De aankoop van LED kan dus een interessante en tevens duurzame optie zijn. Des te meer  omdat LED-lampen ook in warmere kleuren te verkrijgen zijn en niets slechts felle kleuren, die niet veel sfeer meegeven aan een ruimte.

Multifunctioneel en veelzijdig

LED-lampen worden ook niet heet. Indien je nog kleine kinderen thuis hebt, dan is de keuze voor LED dus ook een veilige. Een LED-lamp is dus ook minder brandgevaarlijk. Daarnaast zijn dit soort lampen multifunctioneel: je kunt ze ook buiten plaatsen en als tuinverlichting gebruiken. Een lange zoektocht naar geschikte verlichting is hierbij dus verleden tijd. LED-lampen zijn er in allerlei soorten en maten. Een koper hoeft zich dus absoluut geen zorgen te maken over dat hij of zij geen geschikte vorm kan vinden. Uiteraard heeft de medaille ook een keerzijde; er zijn ook risico’s en nadelen verbonden. Hierbij valt te denken aan de relatief dure aanschaf van LED-verlichting. Door de eerder genoemde voordelen kan het aantrekkelijk zijn om voortaan voor dit soort verlichting te kiezen, maar daar moet uiteraard wel genoeg geld beschikbaar voor zijn. Wanneer het geld het enige obstakel is, dan is dit geen groot probleem. Het is namelijk zo dat LED-verlichting erg zuinig is en niet veel verbruikt. Hierdoor verdien je het geïnvesteerde geld binnen een afzienbare tijd snel weer terug. Dit is ongeveer anderhalf jaar.

LED-verlichting in een koele ruimte plaatsen

Wanneer je LED-verlichting wil dimmen, dan zijn er speciale dimmers nodig. Daarnaast kunnen LED-verlichting niet zo goed tegen warmte, dus is het van belang dat deze verlichting in een koele ruimte wordt geplaatst. Een hete zolderkamer is dus niet zo’n goed idee om LED-verlichting te plaatsen, mocht dit het plan zijn. Tenzij de ruimte gekoeld is. Zoals te lezen valt, is het plaatsen van LED-verlichting op kantoren en grote ruimtes erg interessant. Het is ook nog eens een duurzame optie. Daarnaast is deze verlichting ook nog eens in de tuin te plaatsen en in nog veel meer ruimtes. Ook op de straten kom je LED-verlichting al snel tegen. Zelfs sfeerverlichting in huis is mogelijk met LED!