VNSU
Image default
Aanbiedingen

Waterlekkage en de verzekering

Waterlekkage

Een waterlekkage kan iedereen overkomen. Het kan ontstaan van buitenaf, zoals bijvoorbeeld een lekkage van het riool, maar waterlekkage kan ook onstaan door een gesprongen waterleiding in uw woning. Het komt in ieder geval altijd op de moment dat u dit het minst verwacht.

Nattigheid door waterlekkage

Door waterlekkage kunt u natte voeten krijgen en daarbij is het verstandig om goed in het achterhoofd te houden wat er allemaal in aanraking komt met het water. Dit zijn allemaal spullen die mogelijk beschadigd raken. Vooral muren, plafonds en inboedel zijn vatbaar voor waterschade. Waterlekkage kan druppelsgewijs verlopen maar het kan ook de woning in spuiten. In dat laatste geval is het belangrijk om snel te handelen zodat er nog meer schade wordt voorkomen.

Als de waterlekkage afkomstig is vanuit één van uw waterleidingen, dan doet u er goed aan om zo snel mogelijk de hoofdkraan van uw waterleiding dicht te draaien! Als de waterlekkage na enige tijd niet stopt, kan het zijn dat de u de oorzaak toch ergens anders moet zoeken. Zorg er wel voor dat u alle kranen open hebt staan zodat het resterende water uit de leidingen kan stromen.

Wasmachine kan zorgen voor waterlekkage

Ook de wasmachine is een mogelijke bron van waterlekkage. Het wil nog wel eens voorkomen dat bijvoorbeeld de slang voor de afvoer van het water los schiet uit de waterafvoer. Al het water stroomt hierdoor vrij over de vloer. Om dit te voorkomen kunt u een tie-wrap om de slang maken, een tie-wrap om de afvoer, en een tie-wrap tussen de 2 eerst genoemde tie-wraps vast te maken. De slang kan er nu niet meer uit vallen.

Waterlekkage door een openstaand raam

Het kan voorkomen dat een waterlekkage helemaal niet wordt veroorzaakt door een lekkende leiding, maar door bijvoorbeeld het weer. U heeft bijvoorbeeld een raam open laten staan en het regenwater is naar binnen gekomen met alle gevolgen van dien. Deze situatie is overigens niet gedekt op uw verzekering. Er is namelijk sprake van nalatigheid. U had met het weerbericht kunnen weten dat het ging regenen en dus de ramen dicht kunnen doen.

Waterlekkage en de verzekering

Soms heeft de waterlekkage zoveel schade aangericht, dat het verstandig is om snel de verzekering in te schakelen. Indien nodig wordt er een lekdetectie gedaan en vervolgens wordt er gekeken naar een vergoeding voor de schade. U wilt natuurlijk dat dit zo soepel mogelijk verloopt. Daarom kunt u een onafhankelijke expert van Schadeoplossing Nederland B.V. inschakelen. Wij begeleiden het algehele proces van schade naar herstel.

De kosten voor onze begeleiding worden gedeclareerd op uw verzekering. Wilt u ook ontzorgt worden met uw waterlekkage? Bel 088 – 888 5000 of ga naar onze website voor meer informatie over waterlekkage.

 

 

https://schadeoplossing.nl/lekkage/waterlekkage/