VNSU
Image default
Aanbiedingen

De grootste voordelen van hybride werken

Hybride werken is een combinatie van het werken op locatie en vanuit huis. Of dat nu één dag thuiswerken is, of vier dagen; dat maakt met hybride thuiswerken niet uit. Vooral na de coronacrisis is deze werkvorm erg populair geworden. Wat de voordelen zijn? Dat lees je nu in deze blog!

 

Het bespaart tijd, geld en energie

Volgens onderzoek besteed 20% van de werknemers dagelijks minstens één uur en dertig minuten aan woon- en werkverkeer. Dit is allemaal energie die je onnodig verbruikt, want deze tijd kun je beter in je privéleven of werksituatie stoppen. Wanneer daar ook nog files bijkomen, raak je nog meer tijd kwijt. Dit zorgt in veel gevallen voor onnodige irritatie. Daarnaast zorgt het ervoor dat je vermoeider thuis of op het werk aankomt. Met hybride werken ga je deze irritaties tegen en blijf je mentaal frisser. Daarnaast heeft hybride werken een besparend aspect. Zelf bespaar je brandstofkosten, maar ook de organisatie bespaart geld. Wanneer je de planning met werknemers strategisch inplant, kun je zelfs besparen op vierkante meters kantoorruimte.

 

Het geeft je meer focus

Een groot tweede voordeel is dat je meer focus hebt met hybride thuiswerken. Je wordt minder vaak gestoord door collega’s die uitgebreid hun weekendplannen vertellen, lawaai van andere conversaties en het geloop van andere mensen om je heen. Wanneer je thuis een rustige werkruimte hebt ingericht met geschikt meubilair en een goede internetverbinding, houd jij de concentratie er veel beter bij. Daarbij is het wel belangrijk om het werken los te trekken van bijvoorbeeld de opvoeding van je kinderen. In een vertrouwde omgeving werken komt overeen met meer focus en rust, waardoor je beter in de workflow komt.

 

Een betere persoonlijke balans

Toch werkt het hybride werken het beste voor iedereen wanneer je dit persoonlijk aanpakt. Want dit verschilt natuurlijk per individu. Sommige werknemers zweren bij de reuring en het contact met andere collega’s op kantoor. Zij vinden het heerlijk om tussen collega’s te zitten. Andere mensen vinden het juist lekker om te werken met rust en regelmaat. Het gaat er om wat het beste is voor de persoonlijke balans. En met hybride werken heb jij de vrijheid dit helemaal naar jouw eigen hand te zetten. Maak een juiste combinatie van jouw zakelijke agenda en jouw privéleven en het werkgeluk schiet aanmerkelijk omhoog!

 

Heb je hulp nodig met het creëren van jouw ideale thuiswerkplek? Schakel dan een partij zoals Think4 in. Deze organisatie helpt jou met het instellen van de juiste IT-oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan het juist instellen van de cloud. Bekijk snel de website voor alle opties.

 

https://www.think4.nl/