VNSU
Image default
Aanbiedingen

Dit is alles wat je moet weten over een insectenhotel!

Een insecten hotel zorgt voor veel leven in je tuin. De beestjes komen en gaan en je zult verschillende insecten tegenkomen zoals bijvoorbeeld vlinders en bijen. Dus ook nog eens goed voor je tuin en de natuur! Door een insectenhotel in je tuin te plaatsen help je de insecten aan een makkelijker leven. In dit artikel vertellen we je alles over wat je moet weten over een insectenhotel!

 

Waar kun je het insectenhotel het beste plaatsen?

Als je wil dat er insecten op je hotel afkomen, is het verstandig om goed na te denken over de plaatsing van het hotel. Om te beginnen is het belangrijk om je insectenhotel op een zonnige plek te plaatsen. Mocht je de kans hebben, probeer dan ook om het hotel beschut te plaatsen zodat de insecten geen last hebben van wind en regen. Kies bij voorkeur een plek waar ook veel bloemen aanwezig zijn en hang hem ongeveer op kniehoogte. Als je eenmaal de perfecte plaats gevonden hebt, laat het insectenhotel daar dan ook staan of hangen en verplaats hem niet meer. 

 

Wanneer vervang je een insectenhotel?

Een insectenhotel gaat gemiddeld 2 á 3 jaar mee. De reden hiervoor is dat er langzaam scheurtjes ontstaan in het hout en ook zullen er steeds minder insecten naar het hotel toe komen. Als je het nieuwe insectenhotel hebt geplaatst op de locatie van het oude hotel, gooi de oude dan niet direct weg. Je kunt het oude insectenhotel beter eerst nog even op een schaduwrijke plek te laten staan. Door dit te doen geef je de insecten de kans om afscheid te nemen van het oude hotel. Het is uiterst belangrijk dat je een insectenhotel nooit schoonmaakt, dat is namelijk niet nodig en je verstoord daarmee de insecten. 

 

Insecten naar het hotel lokken
als het hotel eenmaal hangt wil je natuurlijk dat de insecten naar je hotel komen, maar hoe doe je dat? Een aantal zaken waar je op kunt letten zijn bijvoorbeeld hangt het insectenhotel toch niet teveel in de schaduw? Zijn de randen van de openingen mooi glad afgewerkt. Is dit allemaal in orde? Dan moet je simpelweg geduld hebben, want er komen in principe altijd insecten op een insectenhotel af. Geef het dus wat tijd en binnen de kortste keren kun jij van het leven in je tuin genieten!

 

https://www.vogelhuisjes.nl/