VNSU
Image default
Beauty en verzorging

Dingen die collageen op natuurlijke wijze in uw lichaam doden

Meestal wordt collageen meestal besproken in termen van het verhogen van de huid productie, zodat u er jonger en stralender uitziet. Ons lichaam maakt van nature een eiwit aan dat collageen wordt genoemd. We vertrouwen op collageen, een belangrijk structureel element van het menselijk lichaam om het haar, de spieren, de gezondheid van onze huid, botten, gewrichten en spijsverteringsstelsel te behouden. Hoewel ons lichaam veel collageen kan produceren als we jong zijn, ongeveer halverwege de twintig. Ons lichaam begint jaarlijks ongeveer 1% minder collageen te produceren. Onze collageen spiegels zijn mogelijk met maar liefst 30% gedaald tegen de tijd dat we halverwege de veertig zijn. Dit kan in verschillende snelheden gebeuren, afhankelijk van de omgeving en manier van leven. Zonder collageen worden onze cellen rekbaarder, zwakker en dunner omdat ze hun structurele integriteit verliezen. Veel huidproblemen, waaronder rimpels, droge huid, fijne lijntjes, donkere wallen onder de ogen en cellulitis worden veroorzaakt door deze achteruitgang. Hoewel er tal van interne en externe alternatieven voor een collageen supplement zijn, is het verstandig om in de eerste plaats na te denken over manieren om collageen uitputting te voorkomen. De volgende zijn de grootste moordenaars van collageen.

Koffieconsumptie

Volgens studies zijn twee of drie kopjes koffie per dag voldoende om de aanmaak van cortisol te bevorderen. Het stresshormoon, vaak bekend als cortisol, verdunt je huid en versnelt het verouderingsproces. Dus in plaats van koffie kun je het beste een drankje van matcha maken. Matcha staat bekend om het verminderen van angst, het versnellen van de stofwisseling en het ontgiften van het lichaam. Het bevat ook veel antioxidanten die collageen beschermen tegen bederf.

Alcoholgebruik

Alcohol kan je uitdrogen, zelfs als we er allemaal van genieten als onderdeel van een levensstijl. Onvoldoende hydratatie van collageen zorgt ervoor dat de vezels beginnen te breken en aan elkaar gaan kleven, wat resulteert in een droge, schilferige huid en de ontwikkeling van rimpels op het huidoppervlak.

Suikerconsumptie

We zijn ons inmiddels allemaal bewust van de schadelijke effecten van suiker op het menselijk lichaam, maar wist je ook dat het ook schadelijk kan zijn voor de huid? Door de afbraak van de vitale huid eiwitten elastine en collageen te versnellen, dragen geraffineerde zoetstoffen bij aan je versnelt verouderingsproces. Het geheim is om geraffineerde suiker te ruilen voor natuurlijke zoetstoffen met ronde, rijke en complexe smaken, samen met andere voedingsstoffen die het lichaam kan gebruiken. Natuurlijke zoetstoffen zoals dadels, ahornsiroop en honing hebben een lagere glycemische index dan witte suiker en bevatten antioxidanten en mineralen die goed zijn voor de huid. Ze moeten echter nog steeds met mate worden geconsumeerd omdat ze nog steeds calorieën bevatten.