VNSU
Image default
Sport

Een personal trainer moet zich onderscheiden!

De vraag naar personal trainers is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Steeds meer mensen maken gebruik van een personal trainer, en dit zorgt er ook voor dat het aanbod in personal trainers steeds groter wordt. Het is als personal trainer dus steeds moeilijker om op te vallen, en klanten te vergaren. Wat kun je doen als personal trainer om je zelf te onderscheiden? Dit is de vraag die wordt behandeld in dit artikel.

Volg een opleiding

Je kan tegenwoordig personal trainer worden zonder diploma. Je hoeft je alleen in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, en je kan beginnen. Dit wordt afgeraden, om verschillende gezondheidsredenen. Zo ben je als personal trainer verantwoordelijk voor de gezondheid van je klanten. Zonder de juiste kennis, kan een personal trainer verkeerde adviezen geven, en kunnen er gezondheidsproblemen zich voordoen. Het is daarom beter om wel een opleiding of cursus te volgen. Ook kom je als personal trainer minder over in vergelijking met de rest van de personal trainers. Een klant kijkt vaak ook naar wat je te bieden hebt, en dan is het wel zo fijn om iets van een papiertje te hebben. 

Blijf je ontwikkelen

Naast een papiertje hebben, en kunnen laten zien dat je de kennis hebt, is het ook belangrijk om je door te ontwikkelen. Dit heeft te maken met de kennis over het trainen en voeding, maar ook persoonlijke ontwikkeling is daarbij belangrijk. Dus hoe kom je over en hoe kan je meer motiveren? Om je zelf te ontwikkelen kun je ook vragen naar feedback van je klanten. Klanten kunnen je net even een paar puntjes aangeven die je in de toekomst kan gebruiken. De tip is dus om goed te luisteren naar mensen om je heen, je klanten en andere personal trainers. Je kan als personal trainer namelijk ook leren van andere trainers. Zo kan je denken aan bepaalde oefeningen, maar ook de aanpak van iemand anders kan een inspiratiebron zijn.

Vergroot je aanbod

Je kunt je als personal trainer naast een diploma, en het werken aan je competenties ook je specialiseren door je aanbod te vergroten. Hiermee wordt bedoeld dat je misschien als personal trainer je verder kan specialiseren in bepaalde vormen van personal trainer of bepaalde sporten. Veel mensen vinden het tegenwoordig bijvoorbeeld leuk om aan boks trainingen of andere vechtsporten te doen. Nu kan je als personal trainer hier ook cursussen in volgen, en dit toevoegen aan je aanbod. Dit kan je ook doen door andere opleidingen te volgen. Zo kan je denken aan het volgen van een opleiding voor bootcamp bijvoorbeeld. Veel mensen vinden het leuk om buiten te sporten, en dan is het ook handig dat je oefeningen weet die je daar kan doen. Je kan ook nog andere opleidingen volgen, om meer oefeningen in je arsenaal te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een kettlebell opleiding. Een kettlebell is een zeer effectieve tool, die door veel personal trainers wordt gebruikt. Als personal trainer kan je heel standaard zijn, maar door creatieve oefeningen en veel verschillende oefeningen aan te bieden ben je ook interessanter op de markt.