VNSU
Image default
Zakelijk

Welke stappen kun je nemen bij problemen met je advocaat?

Je hebt al een advocaat maar de verstandhoudingen die liggen niet helemaal lekker. Iets wat je met je advocaat totaal niet wilt hebben want dat moet juist iemand zijn waar je in vertrouwd en gelooft. Wanneer die band beschadigt is dan is het tijd om naar een andere advocaat te gaan zoeken. Wij kunnen het begrijpen wanneer je niet op een verstoorde voet verder wil gaan met je oude advocaat. Waar vind je snel een andere advocaat die jou gaat helpen?

Waar vind je snel een betrouwbare advocaat?

Een advocaat vinden kan best wel wat tijd in beslag nemen. Zeker omdat niet elke advocaat ieder rechtsgebied behandelt. Het is heel vaak zo dat een advocaat maar 1 of 2 van de vele rechtsgebieden aanneemt. Dit komt omdat al die verschillen in het rechtsgebied best wel groot zijn en je niet van alles heel veel kunt weten. Het zou onbegonnen werk zijn voor iemand om echt voor elke recht af te studeren en daar evenveel van te weten. Een betrouwbare advocaat die vind je vaak door, hoe raar het misschien ook klinkt, mond op mondreclame. Juist als iemand anders al een goede ervaring ermee heeft gehad dan wordt dat al snel genoemd. Toch kun je ook via internet een goede en betrouwbare advocaat vinden als je maar de juiste website weet te vinden.

Waar moet je zoeken?

Wil je online iemand vinden dan kun je dat doen via https://justius.nl. Daar kun je per rechtsgebied en per provincie aangeven wat je zoekt. Dit is supermakkelijk want het is wel zo fijn wanneer je niet te ver van je advocaat afwoont. Zo kun je makkelijker met elkaar een afspraak maken om dingen met elkaar te bespreken. Dit kan heel goed via een digitale weg maar soms is het gewoon veel prettiger om elkaar face to face te zien. Ook is het zo dat een eerste contact met elkaar ook genoeg over elkaar zegt en je veel beter aan kunt voelen of dat jullie wel het juiste team vormen. Dat is namelijk iets waarvan wij vinden dat wel nodig is.

Samen een team

Al staat een advocaat vaak hoog in aanzien toch is het belangrijk dat jij met jouw advocaat samen een team vormt. Als dat aan de hand is dan kan jouw zaak alleen maar positief uitvallen. Het hoeft dan niet meteen te betekenen dat u onschuldig verklaart gaat worden maar een goede advocaat zal er alles aan doen om te pleiten voor een zo passend mogelijke straf wanneer het gaat om een strafrechtelijke zaak. Wanneer het gaat om een familierechtzaak zal jouw advocaat ook het best mogelijke en haalbare eruit zien te halen maar dan spreken we niet van een straf. Of het nu linksom of rechtsom is. Het is heel erg belangrijk dat jouw advocaat en jij op 1 lijn zitten en open en transparant zijn naar elkaar toe. Alleen op die manier krijg je het onderste uit de kan!