VNSU
Image default
Bedrijven

Laat je meterkast vervangen door een elektricien

Werkzaamheden aan elektra moeten altijd goed en zorgvuldig gebeuren. Het is belangrijk dat werkzaamheden aan elektra goed en zorgvuldig gebeuren omdat er anders vervelende er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Bij vervelende en gevaarlijke situaties kan je denken aan stroomstoringen en  brand. Als jij je meterkast wilt laten vervangen dan is het belangrijk dat je een goede elektricien inschakelt. Werkzaamheden aan de meterkast zijn erg lastig en die kan je niet zomaar zelf gaan uitvoeren. Als er brand is een een woning dan zit de oorzaak vaak in de meterkast. Het is daarom belangrijk dat je een gekwalificeerde elektricien inschakelt voor werkzaamheden aan een meterkast.

Zelf sleutelen aan een meterkast 

Het werken aan een meterkast brengt veel gevaren met zich mee. Mensen gaan soms zelfs aan een meterkast sleutelen terwijl ze er geen verstand van hebben. Denk hierbij aan het aanleggen van een stopcontact of andere aanpassingen voor de installatie van modems, routers, inbraakbeveiligingen. Elektrische draden die tegen elkaar aankomen, apparaten, of kabels die beschadigd zijn zijn allemaal redenen voor kortsluiting in de meterkast. Kortsluiting is een veel voorkomende oorzaak van brand in een huis. Schakel daarom een gekwalificeerde elektricien in als je werkzaamheden aan de meterkast wilt laten doen. 

De inhoud van een meterkast 

Een meterkast is erg belangrijk omdat er hele belangrijke zaken in zitten. De inhoud van je meterkast bestaat uit water, gas en elektriciteitsaansluitingen. In de meterkast komen ook de telefoonleidingen, glasvezelaansluiting, en de Centrale Antenne Inrichting binnen. In de meterkast zitten ook alle zaken die nodig zijn om elektrische apparaten van stroom te voorzien. Bij zulke zaken kan je denken aan bekabeling, lasdozen, wandcontactdozen en stopcontacten. In de meterkast bevindt zich ook de groepenkast. In de groepenkast komt al het stroom binnen. Al het stroom dat binnenkomt in de groepenkast wordt vervolgens verdeeld over het hele huis.