VNSU
Image default
Bedrijven

Een mediator worden

 

Er zijn veel vaardigheden waar je vaak al aanleg voor hebt. Zo zijn mensen vaak van nature goed in bijvoorbeeld onderhandelen. Niet alleen onderhandelen, maar ook bemiddelen is zo’n vaardigheid. Ben jij iemand die graag conflicten oplost van anderen? Geschillen graag van een objectief standpunt bekijkt? Graag naar passende oplossingen zoekt bij onenigheid? Dan is een mediation opleiding misschien wel wat voor jou.

 

 

 

Wat doet een mediator?

 

Een mediator is een onafhankelijke derde partij die als bemiddelaar werkt in een geschil. Dit gebeurt bijvoorbeeld vaak in echtscheidingsprocedures. Een mediator wordt vaak ingeschakeld om een weg naar de rechter te voorkomen. De echtgenoten die gaan scheiden willen dan zo veel mogelijk overeenstemming bereiken door middel van een mediator. Niet alleen bij een echtscheiding komt dit voor. Ook bij civiele geschillen kan een mediator goed van pas komen. Hebben buren ruzie over een bepaald stukje grond? Dan kan ook hier mediation ervoor zorgen at er niet naar de rechter hoeft te worden gestapt. Een mediator werkt hierbij als een gespreksleider. Hij zorgt ervoor dat het gesprek niet uit de hand loopt en dat er niet wordt afgedwaald. Als partijen totaal geen overeenstemming lijken te bereiken dan kan een mediator ook zelf wat suggesties leveren.

 

 

 

Een mediation opleiding

 

Klinkt dit allemaal super interessant? Dan is een mediation opleiding wel wat voor jou. Je kunt een algemene mediation opleiding volgen, maar ook een specifieke. Bijvoorbeeld een echtscheiding mediation opleiding of een arbeid mediation opleiding. Een mediation opleiding hoeft ook helemaal niet lang te duren. Er zijn opleidingen die trajecten aanbieden die maar 6 dagen duren. Na deze 6 dagen doe je een theorie-examen en een assessment. Heb je deze behaald, dan ben je een officieel erkende mediator. Ben je dus opzoek naar een carrière switch of een baan erbij, maar heb je geen tijd om uren te studeren naast je huidige baan? Dan is dit helemaal geen probleem. Een mediation opleiding is makkelijk te combineren met je huidige baan of opleiding.

 

https://www.mediatorworden.nl/de-opleidingen/basis-opleiding-mediation