VNSU
Image default
Woning en Tuin

Badkamer vloeren: laminaat versus tegels

Het hebben van een goed gebouwd huis geeft je comfort en voldoening. In dit geval is het noodzakelijk om voor elke kamer de juiste vloer te kiezen. Het goede nieuws is dat mensen vloeren zoals laminaat, sanitair en tegels bij Afium kunnen kopen of andere online aanbieders. Deze twee soorten vloeren zijn het meest geschikt voor een ruimte met een hoge luchtvochtigheid, met name badkamers. Beide bieden duurzaamheid en weerstand tegen vocht. Een ander voordeel is dat ze geen complexe installatieprocedure vereisen.

Laminaatvloeren voor badkamers

Hier is een fantastisch feit. Laminaatvloeren zoals visgraat laminaat vloeren zijn een betere vloerkeuze voor badkamers dan massief houten vloeren. Ook is dit type vloer eenvoudig te leggen en goedkoop. Deze vloer heeft een met hars geïmpregneerde laag gebouwd op een basis van houtsnippers met een transparante laag op het bovenste oppervlak. Het is geschikt voor badkamers als u voorzorgsmaatregelen neemt om de basislaag te beschermen tegen vocht of vocht. De beste procedure is om strakke naden tussen de plannen aan te brengen, zodat vocht en water niet gemakkelijk naar binnen kunnen sijpelen.

Tegels voor Badkamer

De meeste mensen zouden porseleinen tegels voor hun badkamer kiezen vanwege hun betaalbaarheid, stijlvolle uitstraling en waterdichte kwaliteit. Het heeft een solide gevoel en een rijke textuur. Vervolgens wordt het een uitstekend alternatief voor keramische tegels vanwege de lage wateropname. Een ander voordeel van het kiezen van porseleinen tegels voor uw badkamer is de variëteit. Dit type vloer is er in vele maten en patronen.

Tips voor het kopen van badkamervloeren

Het voorzien van geschikte vloeren voor uw badkamers is verplicht. De meest cruciale factor is het waterbestendigheid niveau. Omdat badkamers het hoogste vochtgehalte hebben, heb je vloeren nodig die bestand zijn tegen een hoge luchtvochtigheid. De volgende belangrijke factor is onderhoud. U moet badkamer vloeren krijgen met weinig onderhoud. Ten slotte moeten ze er aantrekkelijk uitzien.

Onderhoud badkamer vloeren

Het reinigen van een badkamervloer is verplicht omdat het de ophoping van ziektekiemen voorkomt en het risico op ziekte en infectie vermindert. Elke kamer vereist echter een ander vloeronderhoud. In badkamers is poetsen de meest gebruikelijke reinigingsprocedure. De sleutel is om te voorkomen dat mos zich ophoopt op de vloeren. Ook het kiezen van de juiste badkamerreinigers is essentieel op basis van het type vloer.