VNSU
Image default
Bedrijven

LDH weet waar het om draait op het gebied van led

Led Design Holland is gespecialiseerd in het leveren en installeren van leds. Hierbij worden nooit zomaar lampen ingekocht; er gaat een onderzoek aan vooraf. Als u het Led Design Holland-team inschakelt, is de eerste stap een persoonlijk gesprek. Er wordt kennis gemaakt met u als klant en met de ruimte(n) waar de nieuwe leds komen te hangen. Het maakt namelijk enorm veel verschil welk armatuur waar hangt. Er zijn lampen op de markt die speciaal zijn ontworpen voor industrieel gebruik. Denkt u aan fabrieks-, magazijn- en werkplaatsverlichting.  Kantoorruimtes zijn een heel ander verhaal, net als showrooms en winkels. Bij het kiezen van de juiste lamp is de aanwezige hoeveelheid daglicht van invloed. Te weinig kantoorverlichting is niet goed en teveel licht in een showroom of shop ook niet. De kennis die LDH opdoet tijdens zo’n eerste ontmoeting wordt ingevoerd in de  computerprogramma’s Relux en Dialux. De software rekent uit wat de CRI, UGR en Lumen waardes zijn.

CRI (Color Rendering index) zegt iets over de waarheidsgetrouwe weergave van kleur. UGR (Unified Glare Rating) geeft aan of er sprake is van lichthinder / verblinding. Lumen, de eenheid van lichtstroom, vertelt hoeveel zichtbaar licht de lichtbron alle kanten op straalt. De verhouding Lumen / Watt is ook van essentieel belang. Om licht af te kunnen geven, heeft een lamp energie nodig. De eenheid van energie is Watt. Lumen / Watt maakt duidelijk hoe efficiënt oftewel zuinig een lichtbron is. Hoe minder Watt er nodig is om een bepaald getal Lumen te bereiken, hoe zuiniger de lamp. En andersom: hoe hoger het Watt getal, hoe meer energie verspild wordt. 

Zoveel technische info is misschien een beetje teveel van het goede. Precies daarom verwijzen we u door naar Led Design Holland. Tijdens de overstap op led wordt u van het begin tot het eind bijgestaan. U krijgt van te voren een duidelijke prijsafspraak, hierin is de EIA 2021 inbegrepen. LDH vraagt deze subsidie voor u aan bij de overheid.