VNSU
Image default
Bedrijven

De drang van het vastleggen

De meeste mensen maken zich er wel schuldig aan. Elk klein momentje moeten vastleggen en dit posten op sociale media. Mensen voelen de drang om alles te delen als nooit tevoren en kijken soms meer naar hun telefoon dan naar wat er eigenlijk voor ze gebeurt. We zijn ons bijna niet meer bewust van ons gedrag en het wordt tijd dat dit gaat veranderen.

 

Waar komt de drang vandaan

Het komt vooral voort uit het idee dat we onze volgers tevreden moeten stellen. Bizar natuurlijk want er zijn maar weinig mensen die elke dag naar jouw foto’s kijken. Daarnaast voelen we ons goed als foto’s veel geliket worden. De vele likes triggeren een geluksgevoel en zorgt ervoor dat je weer wat nieuws gaat posten om dat gevoel weer te ervaren.

 

Wat kan je doen

Probeer om te beginnen eens een week lang niks te posten. Hoe voelt dit? En merk je dat mensen jouw post missen? Nu merk je misschien dat het helemaal niet zo’n ramp is om af en toe eens niks te posten. Als je dan toch een foto wilt posten dan moet je geen tijd verspillen aan het maken van de perfecte foto. Door gewoon in het moment te leven word je minder kritisch op jezelf en op je foto’s. Door minder te posten ben je ook minder bezig met je mobiel. Misschien zie je dan ook een keer dat mooie Samsung hoesje dat je een tijdje geleden hebt gekocht.

 

https://www.telefoonhoesje.nl/samsung