VNSU
Image default
Bedrijven

Licht en geluid: de basis voor je evenement

Licht en geluid: de basis voor je evenement

Hoewel niet iedereen er altijd bij stilstaat is bij evenementen de techniek als licht en geluid van levensbelang. Als bijvoorbeeld festivalganger denk je hier niet bij na, dat is logisch. Je komt voor de beleving. Maar organiseer jij evenementen, dan weet je maar al te goed wat het belang is van deze techniek tijdens je evenement. Het kan namelijk je event maken of breken. Hoewel de buitenwereld denkt dat de line-up de basis is voor een goed concert, weet jij wel beter. Je optredende artiesten kunnen nog zo goed zijn, maar zij kunnen door de falende apparatuur niet lekker uit de verf komen. In dat geval ben je zowel de bezoekers als vaak ook de artiest zelf kwijt. Om positief te blijven: heb je qua techniek alles onwijs goed voor elkaar, dan is het voor deze beide partijen een waar genot om op je evenement te staan. Het is dus zaak dat je licht en geluid afneemt bij een specialist die van wanten weet.

Bepaal de gewenste sfeer

Je vraagt je wellicht af: wat kun je met licht en geluid dan precies? Dat is binnen één woord te omschrijven: sfeer. Denk je aan een festival, dan denk je vaak aan het woord ‘energie’. Denk je aan een congres, dan komt het woord ‘inspirerend’ naar voren. En heb je het over een bruiloftsfeest in de achtertuin, dan past daar het woord ‘intiem’ bij. Binnen drie zinnen zijn er nu al drie verschillende soorten van sfeer benoemd. Wellicht heb je tijdens het lezen van deze drie sferen direct al een idee hoe je het evenement voor je ziet. De mensen achter de technische apparatuur omtrent licht en geluid proberen die ideeën om te zetten naar techniek.

Kies de juiste apparatuur aangaande licht en geluid

Bij een bepaalde sfeer horen bepaalde materialen. Maak je bijvoorbeeld juist wel of juist niet gebruik van lasershows? En wil je bewegende lampen, of blijven deze continu op dezelfde plek schijnen? Of: hoe mobiel moeten de microfoons zijn? Dit zijn stuk voor stuk vragen waar je goed over na moet denken, voor je besluit welke apparatuur aangaande licht en geluid je in gebruik neemt. Gelukkig hoef je dit niet alleen te beslissen. Zoek een deskundige speler in deze branche in jouw buurt die je kan adviseren over de techniek omtrent licht en geluid die het meeste aansluit op jouw wensen voor je evenement.

https://www.ampco-flashlight.com/nl/licht-en-geluid/