VNSU
Image default
Aanbiedingen

Motorolie bijvullen: met deze stappen loopt het gesmeerd!

Motorolie bijvullen: met deze stappen loopt het gesmeerd!

Motorolie is belangrijk voor een goed gesmeerde auto en een goed gesmeerde auto is een blije auto. Het is dus belangrijk dat je het oliepeil regelmatig controleert. Zit er te weinig olie in je auto dan is het belangrijk dat je hem bijvult, maar hoe doe je dat? In deze blog wordt er aan de hand van een paar stappen uitgelegd hoe je de olie van je auto bijvult!

 

Vlakke ondergrond

Het is belangrijk dat je de olie van je auto peilt op een vlakke ondergrond. Als je dit niet doet, kan het er namelijk zijn dat je peilstok een foute waarde aangeeft. Waardoor het kan zijn dat je niet voldoende of juist te veel olie bijvult. Het oliepeil moet tussen het minimum- en het maximumstreepje van de peilstok zitten.

 

Juiste motorolie

Bij het bijvullen van motorolie, is het belangrijk dat je de juiste motorolie kiest. Het kiezen hiervan doe je door te kijken in het instructieboekje van je auto. In dit boekje staat precies welke motorolie goed is voor jouw auto. Daarnaast kan je ook een productadvies doen op verschillende websites die motorolie verkopen. Er zijn ook veel verschillende merken motorolie. Het maakt hierbij niet heel veel uit welk merk je kiest. Je kan bijvoorbeeld gaan voor mobil1, deze olie komt van een grote oliemaatschappij uit Amerika. Maar je kan natuurlijk ook gaan voor een olie van Nederlandse bodem.

 

Koude motor

Als je olie wil bijvullen, doe je dit na het controleren van je oliepeil. Het is belangrijk dat de auto dan al een tijdje stilstaat. Dit is belangrijk omdat de olie dan zakt tot het laagste punt. Als de motor draait, wordt de olie door de motor gepompt en kan je niet de juiste waarde aflezen.

 

Olie bijvullen

Na het controleren van het oliepeil, kan indien nodig de olie worden bijgevuld. Het is handig om hiervoor een trechter te gebruiken. Vaak kan je bij een tankstation een gratis kartonnen trechter krijgen. Controleer tijdens het bijvullen of er genoeg olie in de motor zit. Wacht hierbij wel een half uurtje, zodat de olie de tijd heeft om te zakken. 

 

https://www.oliehandel.nl