VNSU
Image default
Dienstverlening

crisismanagement cursus

Crisismanagement cursus

Een crisismanagement cursus is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Of het nu gaat om een cyberaanval of een pandemie, één ding is duidelijk: zo’n situatie dient op een kalme, systematische en pragmatische manier te worden aangepakt. Een crisismanagement cursus helpt u en uw personeel die vaardigheden onder de knie te krijgen.

Onderwerpen die behandeld kunnen worden

Hierboven is al kort genoemd waarom het volgen van een crisismanagement cursus een absolute must is in het bedrijfsleven. Nu kunnen tijdens zo’n cursus verschillende onderwerpen aan bod komen, afhankelijk van uw specifieke bedrijfssector.

Zo kan de cursus bijvoorbeeld vooral gaan over sec het beoordelen van risico’s. Hier zal worde geleerd hoe u risico’s herkent en eventuele bedreigingen inschat.

Ook kan de cursus een focus hebben op communicatie. Hier zal dan vooral aan bod komen hoe u in crisissituaties, zowel extern als intern communiceert. Dit kan ontzettend belangrijk zijn, omdat het aan u is om mensen kalm te houden. De juiste wijze van communiceren is daarvoor essentieel.

Daarbij kan ook leiderschap aan bod komen. In een crisissituatie is het belangrijk dat iemand de leiding neemt, zodat het geen chaos wordt. Ook dit kan mensen een kalm gevoel geven. Hoe u op de juiste manier de leiding neemt, zal u tijdens de cursus worden geleerd.

Ook besluitvorming kan worden besproken. Onder druk is het nemen van weloverwogen beslissingen best een lastige opgave, maar u moet nou eenmaal snel de juiste keuzes maken om de kalmte te bewaren en de crisis zo rap en goed mogelijk de kop in te drukken, dan wel de baas te zijn.

Bovendien kan in de cursus aandacht worden besteed aan herstel en continuïteitsplanning. Het is belangrijk om ook alvast vooruit te kijken, dus wat de stappen zijn als de crisis – hoe groot of klein ook- achter de rug is. U zal in de cursus worden verteld hoe u deze toekomstplannen maakt en waar op u in dat kader dient te letten.

Resumerend

Kortom, een cursus crisismanagement is beslist geen overbodige luxe, maar een echte noodzakelijkheid in het bedrijfsleven. Misschien zal de cursus uiteindelijk niet nodig zijn geweest, wat heel erg fijn is. Echter heeft de realiteit ons laten zien dat er genoeg onverwachte gebeurtenissen, op grote en kleine schaal, op ons pad zijn gekomen, waarbij het essentieel is dat men het hoofd koel houdt, het overzicht bewaart, en snel weloverwogen keuzes kan maken. Wacht daarom niet langer, en boek nu een cursus crisismanagement!