VNSU
Image default
Dienstverlening

Wat is een PVC vloer?

PVC is een afkorting. Deze afkorting staat voor polyvinylchloride. Een ingewikkelde naam. Maar wat is een PVC vloer nou dan? Een PVC vloer is een houtvrije parketvloer. Dit is een parketvloer die van kunststof gemaakt is. Ook is het gemaakt van meerdere verschillende lagen PVC. Een PVC vloer is handig en populair, omdat het een alternatief voor laminaat, parket of natuursteen is. Het is een goede kwaliteit vloer, waardoor er veel vraag naar is. Een PVC vloer inclusief leggen kan je laten doen bij een gespecialiseerd bedrijf die dit doen. 

Voordelen van een PVC vloer 

Een PVC vloer is ontzettend populair, en ook steeds meer mensen weten ervan, raken geïnteresseerd en kopen zo’n vloer. Een PVC vloer heeft nou eenmaal veel voordelen, wat het aantrekkelijk maakt. Een PVC vloer is uitermate duurzaam, veel duurzamer dan de meeste andere vloeren. Het is een sterk materiaal en ook is het makkelijk om te onderhouden. Een ander voordeel is dat het een hele stabiele en stille vloer is. Het werkt namelijk geluiddempend. Dit zorgt ervoor dat omgevingsgeluiden minder worden, en dit is natuurlijk iets wat iedereen wel zou willen. Ook gaat een PVC vloer erg goed samen met verwarming, en dan met name vloerverwarming. Deze vloeren zijn amper va echt hout te onderscheiden, waardoor het er ook nog eens erg mooi uitziet. 

Het onderhouden van een PVC vloer 

Een PVC vloer is ontzettend mooi, maar moet daarom wel op de juiste manier gebruikt worden en het heeft ook onderhoud nodig. PVC vloeren worden in de fabriek al voorzien van een PU afwerking. Deze laag met bescherming heeft als doel het tegengaan van slijtage. Het onderhouden van een PVC vloer is daarom heel eenvoudig. Af en toe stofzuigen en dweilen is al meer dan voldoende, omdat de vloer goed bestand is tegen dingen als vuil en vlekken.