VNSU
Image default
Gezondheid

Wat kan een wandelcoach aan je herstelproces toevoegen?

Heb jij weleens van wandelcoaching gehoord? Steeds meer mensen zweren bij het hebben van een wandelcoach op het moment dat zij in een burn-out terecht zijn gekomen. Dit heeft meerdere redenen, waarvan voldoende bewegen er eentje is. Op het moment dat je een burn-out hebt, is het belangrijk om een actieve aanpak te hanteren. Genoeg bewegen zorgt ervoor dat je lichaam positieve stofjes in je hersenen aanmaakt. Hierdoor ga jij je energieker en gelukkiger voelen. De wandelcoach gaat stukjes met je wandelen in de natuur. De natuur zorgt er daarbij voor dat jij je meer ontspant. In deze blog lees je meer over wat een wandelcoach voor je kan betekenen.

Wat leveren de sessies met een wandelcoach je op?

De buitenlucht doet een mens vaak goed. Wanneer je in de natuur aanwezig bent, kun je even uit de hectiek van je dagelijkse leven ontsnappen. De natuur helpt je om je te ontspannen en zorgt ervoor dat je tot rust kunt komen. Wanneer je met een wandelcoach op pad gaat, ga je een stukje lopen in de natuur, terwijl de coach je verschillende vragen stelt. De wandelcoach heeft zijn/haar volledige aandacht voor je verhaal. Niets is vreemd of raar en de coach zorgt ervoor dat jij je op je gemak voelt. Daarnaast is een wandeling bevorderend voor het gesprek wat je aangaat. Doordat de omgeving continu verandert, wordt je geest uitgedaagd om tot nieuwe inzichten te komen. Verder is het de bedoeling dat je tijdens de wandelcoach sessie even back to basic gaat, je kunt volledig jezelf zijn en je wordt niet bevooroordeeld. Je persoonlijke ontwikkeling staat voorop en je leert de focus te leggen op wat jij in je leven wil bereiken. Je voelt je na een sessie energieker en deze energie helpt je om van de burn-out af te komen.

Voor wie is een wandelcoach interessant?

Coaching en begeleiding op het moment dat je een burn-out hebt kan je veel nieuwe inzichten brengen. Je zal je een beetje open moeten stellen in het begin, maar uiteindelijk zullen de gesprekken en coaching sessies vanzelf gaan. Wanneer je stappen vooruit wil zetten, is een wandelcoach ideaal voor je. Bovendien kun je het over onderwerpen hebben waar jij écht mee zit en waar je meer en dieper over na wil denken. Ben je op zoek naar een ervaren wandelcoach in Utrecht? Dan is het een goed idee om eens contact met hem/haar op te nemen.

https://www.liberi.nl