VNSU
Image default
Woning en Tuin

Deel 3: hoe kan ik energie besparen met een elektrische boiler?

Dit is het laatste deel voor tips om te besparen met je elektrische boiler. Hieronder wordt er vooral de nadruk gelegd op het besparen van je verbruik door te letten op dingen waar je normaal niet naar omkijkt.

Lees hieronder verder voor meer tips in het besparen van energie met je elektrische boiler:

 

Programma’s

Tegenwoordig heb je zeer moderne Tesy boilers die ervoor kunnen zorgen dat je met verschillende standen en programma’s je boiler zo goedkoop mogelijk kan laten uitkomen. Kies vooral dus voor een digitale boiler waarin je het vermogen, de temperatuur en de tijden van gebruik kan aanpassen zodat je het verbruik van de boiler zo laag mogelijk kan houden.

 

Lang douchen of baden Iets waar mensen ook niet vaak naar omkijken is dat je het meeste water verbruikt en elektriciteit door lang te douchen, te baden en door je kraan aan te houden tijdens het inzepen! Probeer dat te zoveel mogelijk te beperken door bijvoorbeeld de kraan of de douche uit te zetten zodra je aan het inzepen bent. Daar denkt niet iedereen aan, maar dat is een kleine manier om de kosten van de boiler zo laag mogelijk te houden.

De installatie

De boiler moet uiteraard ook nog geïnstalleerd worden door een goede installateur. Dat kan aardig in de kosten oplopen waarbij de prijs weer verschilt per aanbieder. Vraag aan de installateur of het de situatie van je boiler en de locatie van de boiler kan beoordelen. Ook is het handig om te vragen of alle afspraken die mondeling gemaakt zijn over de service en garantie op papier gezet kan worden om verassingen te kunnen voorkomen. Zo kan je er altijd op rekenen dat de installateur je zo goed mogelijk kan helpen zonder dat het je in de kosten gaat oplopen.