VNSU
Image default
Woning en Tuin

Glasfolie voor woning

Woont u in een drukke straat waar naast veel verkeer ook veel voetgangers langs lopen? Dan heeft u vast ook veel last van inkijk. Inkijk wordt door veel mensen als vervelend ervaren. Het voelt alsof er een vreemde in uw domein zit. Gelukkig is het niet nodig om u aan deze mensen te storen. Er bestaat namelijk glasfolie en glasfolie zorgt er voor dat mensen van buiten, niet meer bij u naar binnen kunnen kijken.

Trek uw pyama dus maar aan en ga lekker ongegeneerd op de bank hangen. Vanaf nu is uw woning weer uw eigen prive domein. Een domein waar u even lekker uzelf kunt zijn zonder pottekijkers. Glasfolie bestaat er in allerlei vormen. De meest bekende is wel het zandstraalfolie of het melkglasfolie. Beiden bieden voldoende protectie tegen inkijk. En het fijne is dat het ook niet vervelend of storend op de ramen staat. Van buiten ziet het er over het algemeen gewoon netjes en strak uit. En dat zelfde geldt ook voor de binnenkant.

Meestal voldoet een horizontaal stuk van 45cm wel. U plakt het onderaan het raam. Hierdoor behoudt u nog wel zicht naar buiten als u staat of door het huis loopt. Gaat u zitten? Dan kunt u zelf niet naar buiten kijken. Maar de mensen van buiten zien u dus ook niet zitten.

Nou horen we nog wel eens de vraag van mensen die zelf wel graag de uitkijk naar buiten willen behouden, maar niet willen dat de mensen die buiten langs het huis lopen, naar binnen kunnen kijken. Goed nieuws, want ook hier bestaat een raamfolie voor. We noemen het one-way-vision-folie. En de naam zegt het eigenlijk al, hierbij is het dus mogelijk om van één zijde van het folie doorkijk te hebben.

Van belang bij dit soort folie is wel dat deze werking alleen geldt zolang het buiten lichter is dan binnen. Dat zal overdag altijd zo zijn, zelfs in de wintermaanden. Maar het effect verdwijnt zodra het buiten donker begint te worden en u de lampen in uw woning aan moet doen. Vanaf dat moment zal het zicht naar buiten verdwijnen en kunnen voorbijgangers wel weer bij u naar binnen kijken. Dit effect geldt dus alleen voor het one-way vision folie, niet voor de zandstraal en melkglas raamfolie.

Om te kijken wat er allemaal mogelijk is tegen inkijk door ramen kunt u het beste even op de site van raamfolieonline.nl kijken. Hier ziet u aan de hand van foto’s ook goed wat de effecten zijn. Bovendien kunt u hier een proefstaaltje bestellen en de effecten thuis zelf uitproberen.