VNSU
Image default
Society / Law

HR-adviseur

Wat is een HR adviseur precies? En voor welke situaties heb je een HR adviseur nodig? Een HR adviseur is iemand die de opleiding human resource management gevolgd heeft. De persoon is gespecialiseerd in het geven van advies op het gebied van personeelszaken. Dit zijn zaken zoals het aantrekken, selecteren, belonen en beoordelen van werknemers. Als je onderneming vast zit op het gebied van personeelszaken kan HR advies heel erg goed helpen.

Wat doet een HR adviseur precies?

De functie van een HR adviseur is het adviseren op het gebied van management van een organisatie op het punt van personeelszaken. Dit omvat alle facetten zoals personeelsmanagement, werving van nieuw personeel, beoordeling van personeel en promotie of ontslag. Meerdere werkzaamheden van een HR adviseur worden hier onder vermeld:

  • Adviseren van het management van een bedrijf of een derde onderneming op strategisch, operationeel of tactisch niveau.
  • Uitvoeren en optimaliseren van personeelszaken.
  • Het opstellen van vacatures
  • Het aannemen van nieuwe werknemers
  • Uitvoeren van sollicitatiegesprekken
  • Onderhouden van gezonde relaties met contacten zoals vakbonden
  • Begeleiden van werknemers die langere tijd ziek zijn geweest
  • Helpen met arbeidsrecht als het daar op aankomt

Waar kan  je terecht als HR adviseur

Als HR adviseur kan je zelfstandige ondernemingen helpen met het advies geven over personeelszaken zoals hier boven vernoemd. Daarnaast kan je aan de slag bij de commerciële bedrijven of in de non profit sector. Elke onderneming heeft wel te maken met personeel en moet daar ook advies over krijgen.

Hoe wordt je HR adviseur?

De opleiding human resource management leidt je op tot HR adviseur. De opleiding wordt aangeboden door heel Nederland zoals bijvoorbeeld Rotterdam, Leiden en Breda. Opleidingen zoals arbeids- en organisatiepsychologie of bedrijfskunde zijn ook mogelijkheden om de functie als hr adviseur uit te voeren. Er zijn dus meerdere mogelijkheden om een functie als HR adviseur te claimen.

 

https://www.cbbs.nl/