VNSU
Image default
Society / Law

Boodschappen doen

Boodschappen doen iedereen doet het wel. Het is niet altijd even leuk, maar het moet toch echt gebeuren. Vaak als je 1 keertje flink boodschappen doet ben je er wel heel de week van af. Als je boodschappen aan het doen bent, kijk je dan vaak naar de etiketten? Weet je eigenlijk waar de barcodes voor staan? En gebruik je wel eens de zelfscan? Er staat namelijk meer informatie op etiketten dan je denkt. Ik ga het in deze blog hebben over waar etiketten en barcodes eigenlijk voor dienen en waarom ze zo handig zijn voor de consument en de supermarkt.

Etiketten
De etiketten op producten dienen ervoor om informatie over de producten te geven, zoals hoe lang is het houdbaar, welke ingrediënten het heeft etc. Dit is voor de consument erg handig om te weten. Stel je hebt een gluten allergie dan moet je wel bij elk product kunnen zien of er gluten in het product zitten. De houdbaarheid datum is ook zeer handig voor de consument en voor de supermarkt zelf. Zo weet de supermarkt wat ze niet meer kunnen verkopen en de consument wanneer ze hun product moeten opmaken. De etiketten zijn bovendien dat ze waardevolle informatie geven ook verplicht. Ze worden ook geprint op producten door middel van een etiket machine.

Barcode
De barcode op producten die wordt geplaats door een barcode printer is erg handig voor de supermarkt zelf. Door deze code te scannen kunnen ze veel informatie over het product verzamelen. Stel nou dat er een productiefout is bij één van de producten, dan kunnen ze via de barcode meteen zien waar het geproduceerd is en om hoeveel producten het gaat. Naast deze informatie krijg je ook meteen te zien hoe duur het product is na het scannen van de barcode. Dit is erg handig bij het afrekenen van producten. Je hoeft nu namelijk alleen maar de barcode te scannen.

http://coding.koenig-bauer.com