VNSU
Image default
Zakelijk

Leasen van hardware voor uw bedrijf kan voordelen bieden

Als bedrijf loopt u tegen veel kosten aan. Zo heeft u salaris kosten, kosten voor de locatie, maar ook kosten voor de hardware die u gebruikt. Tegenwoordig verandert de technologie snel, dus wilt u als bedrijf daar ook in mee groeien. Dit brengt ook een probleem met zich mee, want wat doet u nou met de oude hardware die u nog heeft en hoe kan u dat nog verkopen. In deze blog wordt verteld waarom het leasen van hardware misschien iets is voor uw bedrijf en wat u kan doen met de overbodige hardware.

Hardware is duur

Nieuwe hardware kopen kan aardig veel kosten met zich mee brengen. Misschien start u net een bedrijf en dan is dit een grote investering. Zakelijk hardware leasen kan een stuk goedkoper zijn in eerste instantie. Dit komt omdat u de kosten kan spreiden over een langere periode. Zo voorkomt u een grote investering aan het begin.

Geen reparatiekosten

Ook is het fijn dat u naast de kosten voor de hardware geen reparatiekosten hoeft te betalen bij het leasen van hardware. Als u gaat leasen, dan zal de partij waarvan u de producten hebt,  de kosten van reparatie op zich nemen en misschien wel nieuwe vervangende apparaten leveren.

Constant veranderingen

Tegenwoordig verandert de technologie heel snel. Zo wordt door Apple bijvoorbeeld heel snel weer een nieuwe Apple telefoon uitgebracht. Ook is dit zo met computers met andere apparaten. Het is natuurlijk belangrijk als bedrijf dat u mee gaat met deze veranderingen. Door te leasen kan u snel en gemakkelijk de apparaten inleveren en nieuwe apparaten leasen. Zo voorkomt u overbodig hardware op de werkvloer en bent u altijd aan het werk met de beste apparaten.

Uw bedrijf groeiende?

Ook is het leasen van hardware makkelijk voor bedrijven die snel aan het groeien zijn. Zo kunt u makkelijk een extra computer of een laptop leasen zonder al te veel moeite. Dit betekent dus ook dat u niet van te voren extra apparaten hoeft aan te schaffen en gewoon meer kan gaan leasen als je meer groeit.

Alles is te leasen

U kunt bijna alles wel leasen, u verzint het en het is wel te krijgen. Zo kunt u naast hardware, zoals computers en laptops, ook koelkasten koffiezetapparaten leasen. Dit is vooral interessant voor startups, en dus beginnende bedrijven. Zo kan u op korte termijn voor weinig geld genoeg producten hebben om uw werk te doen. Uiteindelijk zal het meer kosten dan een koffiezetapparaat kopen, maar voor de korte termijn is het goedkoper.

Geen oude hardware op kantoor.

Oude hardware die stof staat te vangen op kantoor. Dit gebeurt veel bij bedrijven. Bedrijven willen graag mee gaan met de technische ontwikkelingen en kopen dus steeds nieuwe apparaten. En dan blijft het bedrijf dus zitten met de oude gebruikte apparaten. Met leasen heeft u daar geen last van. U kunt de oude apparaten inleveren en nieuwe krijgen. Dit is ook nog vaak beter voor het milieu aangezien deze apparaten dus ook niet worden weggegooid.