VNSU
Image default
Society / Law

Compressor tandartspraktijk onmisbaar

De specialisten van All Dent hebben al veel tandartspraktijken ontworpen, inclusief een compressor tandartspraktijk.

Wat is een compressor tandartspraktijk?

De compressor tandartspraktijk is een onmisbaar onderdeel van de tandheelkundige zorg en van cruciaal belang voor het continue functioneren van de praktijk.

Hoe werkt een compressor?

Compressoren vormen het hart van de tandheelkundige praktijken. Deze machine comprimeert, reinigt, droogt en bewaart lucht, die de kracht van handstukken en bepaalde functies van tandheelkundige behandelcentra en handreinigers levert. Deze compressor onderscheidt zich van tandheelkundige ingrepen door het dauwpunt van de perslucht te verlagen, onzuiverheden te verwijderen via een filtersysteem en vocht uit de lucht te verwijderen via een persluchtdroger om de handstukken te beschermen, te zorgen voor droge lucht en bacteriën te elimineren. Een tandartspraktijk is zeer afhankelijk van een constante en betrouwbare toevoer van hoogwaardige perslucht.

Wanneer moet u uw compressor vervangen?

Het rendement van uw compressor is gebaseerd op de tijd die het kost om de juiste druk te genereren. De meeste fabrikanten hebben aanbevolen tijden voor een compressor om op druk te brengen, evenals de aanbevolen bedrijfs cyclustijden. Als u een oudere compressor gebruikt, controleer dan regelmatig de prestaties ervan en als deze te lang draait om de druk in stand te houden, is er ofwel een lek in het systeem of is de compressor verzwakt. Bewaak ook de kwaliteit van de geproduceerde lucht. Om de zuiverheid van de lucht te controleren kunt u een eenvoudige test uitvoeren met behulp van een kleine spiegel. Blaas gewoon lucht van uw handstuk op de spiegel. Alle vuil, olie, vocht of verontreinigingen die vrijkomen, zullen duidelijk zichtbaar zijn op het oppervlak.

Waar voor uw geld

Uw ervaring met consumptiegoederen heeft waarschijnlijk aangetoond dat hoogwaardige gereedschappen en apparaten zichzelf terugverdienen en dat het kopen van goedkope apparaten vaak betekent dat ze twee keer moeten worden gekocht. Op de lange termijn gaan kwaliteits compressoren langer mee, met minder frequente reparaties en lagere servicekosten.

Op de website van All Dent treft u een heel uitgebreid assortiment kwalitatieve producten aan voor tandartspraktijken, inclusief diverse compressoren in diverse prijsklassen. Vraag gerust een van hun medewerkers voor meer informatie.