VNSU
Image default
Society / Law

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten

Uit alledaagse situaties kunnen soms vervelende conflicten ontstaan. Denk bijvoorbeeld tijdens de aankoop van producten, bij de verbouwing van je woning, medische kwesties, arbeidsconflicten of verkeersongevallen. Een rechtsbijstandverzekering dekt onder andere de financiėle gevolgen van een juridisch conflict. De verzekerde krijgt juridisch advies van een jurist van de rechtsbijstandverzekeraar. Mocht het conflict uitdraaien op een gerechtelijke procedure dan worden de proceskosten en de kosten van een externe deskundige en/of advocaat vergoed. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden van verzekeraars weergegeven die een verzekering voor rechtsbijstand bieden.

  1. FBTO Rechtsbijstandverzekering: Bij FBTO stel je zelf je verzekering samen. De FBTO Rechtsbijstandverzekering heeft namelijk vier verschillende modules die ieder op andere situaties zijn afgestemd: Consument & Wonen, Verkeer, Inkomen en Medisch. Deze sluit je los af of in combinatie met elkaar. Sluit je meer modules af, dan profiteer je van een aantrekkelijk combinatievoordeel.
  2. DAS Rechtsbijstandverzekering: DAS rechtsbijstand gaat al heel lang mee in het vakgebied rechtsbijstand, sinds 1917 om precies te zijn. In de loop der jaren is DAS rechtsbijstandverzekeringen gegroeid; het bedrijf, het netwerk en de kennis. De ervaring bewees de effectiviteit van het voorkomen. Dit komt veelal ten goede aan de financiėle en emotionele gevolgen van een conflict of geschil, en dus aan de verstandhouding met de relatie.
  3. DitZo Rechtsbijstandverzekering: Ditzo verschuilt zich niet achter regels en procedures. Ditzo is er om samen met jou de beste oplossing te vinden. Ditzo is van de grond af opgebouwd met nieuwe mensen, systemen en samenwerkingspartners. Ditzo heeft geen last van vastgeroeste structuren en overtollige managementlagen en kan daardoor vrijuit ondernemen tegen lage kosten met de steun van haar sterke aandeelhouder Fortis.

Waarom een juridische verzekering afsluiten?

Een juridisch conflict ziet u vaak niet aankomen. Regelmatig ontwikkeld een sluimerend conflict zich in een bepaalde richting en voordat u het weet heeft u iets gezegd of geschreven wat helemaal niet uw bedoeling is. Een juridische procedure voeren tegen uw werkgever of een overheidsinstantie is bijna altijd een kostbare, energievretende en langdurige zaak; dan is het fijn als u kunt leunen op de expertise van ervaren juristen. Een rechtsbijstandverzekering keert geen schadebedragen uit maar is een zogenaamde naturaverzekering: u krijgt (juridische hulp). Vraag nu online uw rechtsbijstandverzekering aan en zorg dat u er niet alleen voor staat.

https://www.rechtsbijstandverzekeringregelen.nl/