VNSU
Image default
Society / Law

Een oer Hollands product vol charme

Het is misschien het meest Nederlandse dat er is, een rieten dak. Het is een kunst op zich en een prachtige manier om elegantie uit te stralen. Een rieten dak wordt al eeuwen gelegd. Het is sterker nog het oudste dak dat er bestaat. Toen vroeger nog hele dorpen van hout gemaakt werden waren alle dagen van riet. Tegenwoordig zie je het steeds minder. Vooral in grote steden wordt het steeds meer beton en helaas steeds minder riet. Rietdekkers zoals Van den Bergh rietdekkers zijn ambitieuze rietdekkers die de oude kunst van het riet leggen niet verloren willen laten gaan. Zij leggen nog met liefde en passie riet op een dak.

Bij het denken aan riet denken veel mensen aan de ouderwetse boerderijen in Oost- en Noord Nederland. Op zich is dit stereo type helemaal niet erg. Veel mensen vallen op de charme van het platteland en dus ook op dit soort woningen. Riet wordt vaak geplaatst op vrijstaande woningen. Op deze manier wordt er een stuk elegantie gebracht aan moderne woningen en krijgt het huis een natuurlijk uitstraling. Voor veel mensen is het belangrijk dat hun huis een rustige uitstraling heeft. Het leven van mensen wordt steeds hectischer en worden steeds meer geconfronteerd met de boze buiten wereld. Om deze reden is het prettig om terug te vallen op een woning die liefde en rust uitstraalt. Hier kunnen we ons dus weer opladen voor de volgende dag. Met een levensduur van ongeveer 30 jaar is een rieten dak ook nog eens een duurzame keus. Het rieten dak heeft (net als ieder dak overigens) onderhoud nodig. Je moet zo nu en dan het mos verwijderen en kleine beschadigingen vervangen.

Ben je nou in de gelegenheid om riet op je dak te leggen? Laat je dan informeren naar rieten daken. Laat je verassen over de elegantie en de liefde die dit oer Hollandse product met zich mee brengt.

http://www.rietwerk.nl/