VNSU
Image default
Society / Law

Herstellen na een bovenooglidcorrectie

Een correctie van de oogleden is een veel uitgevoerde ingreep bij de Nederlandse plastische chirurgen. Het is dan een behandeling waarmee snel en vooral ook zeker op effectieve wijze het probleem van overhangende oogleden kan worden opgelost.

Zowel de onderste als de bovenste oogleden kunnen worden behandeld met een ooglidcorrectie. Het vaakst worden de bovenste oogleden gecorrigeerd omdat hier het vaakst problemen ontstaan. Het overhangen van de bovenste oogleden levert voor mensen vaak een heel scala aan klachten op, zoals het niet goed kunnen schoonmaken van de oogleden en het hierdoor krijgen van infecties. De meest voorkomende klachten is echter hoofdpijn en vermoeidheid omdat men de ogen ook niet goed meer kan openhouden. Gelukkig valt het wel mee met het bovenooglidcorrectie herstel en is het zeer zeker de moeite waard om de bovenste oogleden te laten corrigeren. Men heeft dan ook niet onder volledige narcose, daar een ooglidcorrectie onder een plaatselijke verdoving plaats vindt. Dat maakt het herstel natuurlijk ook al minder lang omdat men dan niet ook eens hoeft bij te komen van de algehele narcose. Na de behandeling is het dan ook vooral belangrijk dat het behandelde gebied goed wordt gekoeld, om zo in ieder geval een deel van de blauwe plekken en zwellingen te kunnen voorkomen.

Wat betreft de kosten, liggen de bovenooglidcorrectie kosten op een vrij stabiel niveau, je bent altijd tussen de 800 en 1200 euro kwijt voor een correctie van de bovenste oogleden. Ondanks de klachten die overhangende oogleden opleveren, wordt de ingreep maar zelden vergoed door de zorgverzekeraars. Je kunt het uiteraard wel proberen, maar de meeste mensen draaien uiteindelijk zelf op voor de kosten. Gelukkig is de behandeling in veruit de meeste gevallen maar eenmalig nodig en heb je er daarna erg lang plezier van en ben je van je klachten verlost.

http://www.faceland.nl