VNSU
Image default
Society / Law

De administratie rond het salaris

Het doen en onderhouden van de salarisadministratie Raet is een taak waar veel werkgevers en ondernemer tegenop zien. De grotere spelers in de markt hebben waarschijnlijk gewoon iemand in dienst of zelfs een hele afdeling opgezet om de administratie te regelen, maar dat is natuurlijk een luxe die een kleine ondernemer zich waarschijnlijk niet kan veroorloven, iedereen weet dat personele kosten vaak de hoogste kosten zijn die een onderneming maakt. Bovendien is het natuurlijk ook niet zeer waarschijnlijk dat jij ook echt opgeleid bent om de salarisadministratie op je te nemen, waardoor het doen van die salarisadministratie onnodig veel tijd moeite en gedoe met zich meebrengt. Het zou dan natuurlijk eigenlijk veel handiger zijn om dit uit te kunnen besteden aan een partij die echt verstand van zaken heeft.

Een goede loonservice stelt dan ook allerlei handige hulpmiddelen beschikbaar, zoals een employee self service waarbij werknemers ook veel van de administratieve taken zelf op zich kunnen nemen. Zij krijgen dan de mogelijkheid om zelf hun uren in te boeken en zelf ook hun documenten te beheren en eventueel te downloaden. Denk hierbij de maandelijkse loonstroken, maar ook aan arbeidscontracten en jaaropgaven. Dat neemt jou veel werk uit handen, terwijl tegelijkertijd je werknemers dus veel meer zelf kunnen regelen en dat is natuurlijk ook weer fijn voor hen.

Iemand aannemen is per definitie natuurlijk een prijzige onderneming maar dat is ook niet in alle gevallen nodig. Wanneer je in zee gaat met een loonservice hoef jij namelijk ook geen ruimte in te ruimen op kantoor en in je personeelsbestand, maar maak je gewoon een stukje ruimte vrij op je begroting. Uiteindelijk is het ook een begroting die zichzelf zal terugbetalen, omdat je ook meer tijd en ruimte overhoudt om te doen waar je echt goed in bent, namelijk het ondernemen zelf.

http://www.cbbs.nl