VNSU
Image default
Society / Law

Printers

Printers hebben vele toepassingen. Een QR code printer is natuurlijk tegenwoordig ook erg populair, aangezien QR codes ook op steeds meer voorwerpen en gelegenheden worden gebruikt. De tijden dat je genoeg had aan een simpele kabel printer, die zijn in elk geval voorbij.

Voor ons persoonlijke leven kiezen we er misschien wel wat voor om tegenwoordig ook eens niet te printen, maar in de industrie wordt er natuurlijk nog steeds volop gebruik gemaakt van de printer en dat zal ook niet snel veranderen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan alle verpakkingen die moeten worden bedrukt en het zetten van de vele streepjescode die worden gebruikt op consumentengoederen. De streepjescode was ook echt een omslagpunt in de wereld van consumentengoederen. Sinds de jaren 70 wordt de streepjescode veelvoudig en op industriële wijze toegepast. De streepjescode ontstond uit de wens om een systeem te hebben waarmee prijzen en voorraden eenvoudig en centraal konden worden bijgehouden. Het patent kwam dan ook al in de jaren 50 maar het duurde dus nog even voordat de streepjes dus ook echt opgenomen werd in het dagelijkse leven. Vandaag de dag zijn er wel zo’n 5 miljoen unieke streepjescodes in omloop voor een veelvoud aan verschillende artikelen. De streepjescode is dan een universeel concept dat overal ter wereld kan worden toegepast.

Print wordt ook gebruikt voor het zetten van houdbaarheidsdata op voedingsmiddelen, wat natuurlijk ook een heel belangrijke industrie is. Print wordt gebruikt om zaken zoals productienummers op de verpakking te zetten zodat het te herleiden is waar een product vandaan komt. Dat is dan natuurlijk in verband met de voedselveiligheid handig, maar ook een vereiste. Een ander vereiste is het drukken van de houdbaarheidsdatum op voedingsmiddelen. Bij het ene voedingsmiddel is dat strenger dan bij het anders, maar op bijna alle eetbare dingen moet een datum worden vermeld.

http://www.kba-metronic.com/