VNSU
Image default
Society / Law

Het aantal echtscheidingen stijgt

Schakel het advocatenkantoor Alkmaar in

Verschillende echtscheidingsadvocaten ervaren in januari een piek in het aantal echtscheidingen. Hoe zou dat komen? Wellicht dat mensen denken in januari te beginnen met een schone lei en een nieuwe start te maken. Een echtscheiding brengt een emotionele en moeilijke periode met zich mee. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid te zijn om alles wat gaat komen. Als ex-partners moet je als gevolg van het beëindigen van een huwelijk namelijk veel afspraken met elkaar maken. Dit wordt nog ingewikkelder op het moment dat er kinderen in het spel zijn. Zo zullen er afspraken gemaakt worden over de opvoeding en verzorging van de kinderen. Tussen beide partijen dient een overeenstemming te worden bereikt. Daarom is het belangrijk om een goede en ervaren advocaat in te schakelen. Zo ben je bij het advocatenkantoor Alkmaar aan het juiste adres. Hier zijn verschillende advocaten werkzaam die gespecialiseerd zijn in personen- en familierecht.

 

Wetswijziging betreft het huwelijksgoederengemeenschap

Begin 2018 heeft er een wetswijziging plaatsgevonden betreft het huwelijksgoederengemeenschap. Zo zijn bezittingen en schulden die voor het huwelijk zijn gemaakt, niet meer te verdelen na een scheiding. Voor het begin van 2018 moesten partijen die geen huwelijkse voorwaarden bij de notaris hadden opgesteld, automatisch in gemeenschap van goederen scheiden en trouwen. Bezittingen en schulden die voor het huwelijk waren gemaakt, moesten na een scheiding worden verdeeld.

 

Goed advies bij een echtscheiding

Bij een echtscheiding is het van groot belang om je over de gevolgen van een echtscheiding goed en op tijd te laten adviseren bij een advocatenkantoor in Alkmaar. Echter kan je er zelf ook voor zorgen dat een echtscheiding goed verloopt door de strijd niet continu met elkaar aan te gaan, maar proberen om in gesprek met je ex-partner te blijven. Heb je vragen over een echtscheiding of wil je graag passend advies? Neem dan contact op met het advocatenkantoor in Alkmaar.

https://www.ckh-advocaten.nl/