VNSU
Image default
Society / Law

Hoe om te gaan met beleggen

Geld beleggen is tegenwoordig weer erg populair en dat heeft zo zijn redenen. De spaarrentes bij de banken zijn ook niet meer om over naar huis te schrijven en daarom willen veel mensen leren beleggen. Zij accepteren hierbij de risico’s die je neemt om toch een kans te maken op een leuke winst.

Het ‘probleem’ bij beleggen is echter dat die winst echt niet altijd gegarandeerd is. Soms maak je inderdaad een leuke winst, maar het gebeurt ook vaak dat men quitte speelt of dat er zelfs verliest wordt gemaakt. Toch is dit risico iets dat veel mensen toch zeker bereid zijn om te nemen, in de hoop dat zij toch een keer die grote jackpot aantikken en echt winst maken.

Er zijn veel verschillende manieren waarop en waarin je kunt beleggen. Je kunt bijvoorbeeld in aandelen van bedrijven beleggen. Zo hebben sommige mensen aandelen in het bedrijf waar ze werken, al dan niet zelf aangekocht of gekregen bij de arbeidsovereenkomst. Het kan een leuke investering zijn om te beleggen in een bedrijf, zeker wanneer het genoemde bedrijf goed loopt en leuke winst maakt. Echter, bedrijven kunnen natuurlijk ook over de kop gaan en dan ben je je investering toch vaak wel kwijt. Denk bijvoorbeeld aan het recent failliet gegane Vroom en Dreesman, wat altijd een leuke investering leek maar uiteindelijk dus ook niet heeft gerendeerd voor veel mensen.

Een relatief zekere investering is bijvoorbeeld wel goud. Het gaat dan vooral ook om echte goudstaven. Het fysiek in bezit hebben van goudstaven is altijd een goede investering, omdat goud natuurlijk ook zeldzaam zijn en daarom ook in waarde blijft stijgen. Het is daarmee dan ook echt een spreekwoordelijk appeltje voor de dorst in tijden dat het dan even niet zo makkelijk meer gaat en je dat wel zal kunnen gebruiken.

http://www.leerbeleggen.com