VNSU
Image default
Society / Law

Goede coaching op de werkplek

Je werkplek is een locatie waar je waarschijnlijk een hoop van je tijd zoekmaakt, zeker wanneer je fulltime moet werken. De juiste hoeveelheid vitaliteitapkin je werk is dan van essentieel belang (Lees hier meer).

De juiste zakelijke coaching, bijvoorbeeld van Carrièrepoort.nl, kan hierbij goed helpen. Veel mensen zijn maar gewoon aan het werk maar het is natuurlijk wel beter om wat bewuster aan het werk te zijn en zo ook te proberen het maximale uit je werk te halen. Je werkt immers natuurlijk om te leven maar het is ook belangrijk dat je een stukje van jezelf kwijt kan op je werk.

De juiste zakelijke coaching, of ook wel loopbaanbegeleiding genaamd, kan je hierbij helpen. Dit is een manier om eens heel bewust bezig te zijn met je werk en je persoonlijke ontwikkeling. Een goed begin van loopbegeleiding is bijvoorbeeld het opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan. In een persoonlijk ontwikkelingsplan, ook weleens afgekort tot POP, kun je eigenlijk van alles kwijt. Je kunt er in opschrijven hoe je je tot dan toe hebt ontwikkeld en opschrijven hoe je jezelf nog verder wil ontwikkelen. Natuurlijk moet er wanneer je jezelf wil verbeteren, ook ruimte zijn voor een stukje zelfkritiek. Zorg er dus ook voor dat je opgeschreven hebt wat je niet goed hebt gedaan, want dan kun je ook gaan uitwerken hoe je dit de volgende keer anders en dus beter kunt aanpakken.

Een persoonlijk ontwikkelingsplan is dus vooral bedoeld om beter van te worden en niet om jezelf alleen maar op je eigen fouten te wijzen. Uiteindelijk zal je er beter van worden om eens een kritische blik te werpen op je functioneren en je professionele leven, zodat je hier ook in kunt verbeteren en verder kunt ontwikkelen. Dat is ten slotte natuurlijk ook wat je graag moet willen, beter worden in wat je doet en gaat doen.

http://www.carrierepoort.nl