VNSU
Image default
Society / Law

Particulier je auto verkopen

Wil je particulier je auto verkopen? Lees dan eens dit artikel door.

 

Dagelijk bieden particulieren hun voertuig aan op de bekende advertentiesites. Advertentiesites trekken veel bezoekers. Een goede plek dus om met je auto te adverteren. Een goede advertentie kost tijd en geld. Tijd om je advertentie in elkaar te flansen en aantrekkelijk te maken, geld om te kunnen adverteren. De vraag is of het eigenlijk wel zoveel zin heeft om zelf als particulier te adverteren op een dergelijke site.

 

Grotendeels autobedrijven

Marktplaats als voorbeeld staat vol met auto’s. Dagelijks komen er honderden bij. 85% van de adverteerders zijn autobedrijven. Ga je zelf je auto verkopen, dan hoor jij bij de 15 overige procenten. Mensen die een auto willen gaan kopen en daarbij op de zojuist genoemde advertentiesite gaan kijken, die kunnen kiezen uit particulier en autobedrijf. De kans dat ze bij een autobedrijf hun auto kopen is 8x groter. Niet alleen omdat er veel meer aanbieders zijn maar ook omdat ze service, onderhoud en garantie verlenen. Bovendien kunnen ze vaak de auto tenaamstellen en kun je de huidige auto inruilen. Heel veel voordelen dus.

 

Handelaren

Ga je zelf de auto aanbieden als particulier dan wordt je 9 van de 10 keer benaderd door een handelaar. Handelaren speuren namelijk meerdere malen per dag de advertentiesites af om particulieren te benaderen. Heb je een telefoonnummer bij je advertentie staan dan is de kans groot dat je wordt gebeld. Ze doen je dan een prijsvoorstel welke flink onder de prijs ligt in de hoop dat je hapt. Ook wanneer je auto al wat langer op de site staat neemt deze kans toe. Heb je de auto na 2 of 3 weken er nog steeds opstaan, dan weten zij ook dat je de auto niet makkelijk kwijtraakt. De kans dat je op een laag bod uiteindelijk toehapt neemt flink toe. In 75% van de gevallen verkopen mensen hun auto dus voor een veel lagere prijs dan gehoopt.

 

Snel verkopen voor een betere prijs

Wil je vooraf meteen duidelijkheid over wat je auto nog waard is en waarvoor je hem meteen aan een RDW erkend autobedrijf kunt verkopen? Probeer dan eens een autoveiling uit. Zij leggen je auto voor aan meer dan 5000 verschillende autobedrijven. Het hoogste bod dat daaruit voortkomt krijg je teruggekoppelt. Voor dat bedrag kun je de auto meteen verkopen. Je hoeft dus niet lang te wachten, weet vooraf precies wat de auto waard is en verkoopt veilig aan een erkend autobedrijf. Bovendien hoeft het je geen stuiver te kosten! Geen frustratie, geen irritatie.