VNSU
Image default
Society / Law

Een advocaat met het specialisme internetrecht

In de advocatuur zijn er veel verschillende rechten waarin een advocaat zich kan specialiseren. Vaak gaat het hierbij om het recht waar zij zelf de meeste interesse in hebben en er dus ook het meeste vanaf weten. Zo zijn er bijvoorbeeld advocaten waarvan de interesse het meeste ligt bij het internet en alles wat zich online afspeelt. Zij zijn dan gespecialiseerd in het internetrecht.

Wanneer je een conflict hebt opgelopen op internet, en het dreigt uit de hand te lopen, dan is het misschien verstandig om een jurist internetrecht in de armen te sluiten die je hierbij kan helpen. Het internet recht is een erg breed recht, die officieel niet eens bestaat. De term ‘internetrecht’ is ontstaan omdat veel mensen deze term gingen gebruiken voor conflicten die online waren ontstaan. Aangezien de term door veel mensen wordt gebruikt, worden online conflicten benoemd tot het internet recht.

Waaruit bestaat het internet recht?

Zoals net ook al kort werd benoemd, bestaat het internet recht niet officieel. Het is een samenvoeging van veel verschillende rechten zoals de Wet bescherming persoonsgegevens, de auteurswet (copyright etc.), het licentierecht, het intellectueel eigendomsrecht en meer. Heb je een conflict opgelopen met betrekking tot het internet, dan is het verstandig om nog even verder te kijken dan je neus lang is, want hoogstwaarschijnlijk is het conflict dan ook toe te bedelen tot een ander recht. Als dat het geval is, kan je een advocaat inschakelen die in dat recht gespecialiseerd is.

Vraag op tijd om hulp!

Vind je het lastig om zelf te bepalen tot welk recht welk conflict hoort? Dan is het misschien een goed idee om hulp te vragen aan een advocatenkantoor. Hier zijn specialisten in dienst die je het beste kunnen adviseren op het conflict dat je hebt opgelopen.

{{externalimages}}

https://www.lawfox.nl/internetrecht/