VNSU
Image default
Society / Law

Niet langer overmatig zweten door Botox

Zweten is natuurlijk dood normaal voor een mens. Als het warm is, wanneer je zenuwachtig bent of simpelweg in de sauna. Echter ondervinden sommige mensen hierbij enorme hinder. Zij zweten zo veel dat ze niets anders willen dan ervoor zorgen dat ze het zweet kunnen laten ophouden. Er is gelukkig wel een vrij makkelijke oplossing gevonden om deze mensen te helpen. Om de zweetproductie voor een kleine tijd stil te zetten, zou je bijvoorbeeld door het Botox spuiten op de plekken waar je veel zweet, zoals je voorhoofd, je oksels, je handen en/of je voeten in kunnen laten spuiten.

Veel mensen denken ook vandaag de dag nog dat Botox een verzamelnaam is voor een aantal verschillende merken die werken met een stofje genaamd botuline toxine. Dit blijkt echter niets meer dan een fabel te zijn; Botox is zelf ook een merk. Het product dat wordt gecreeërd met botuline toxine worden over het algemeen veel gebruikt voor een injectable in bijvoorbeeld de huid rondom de ogen. Je zou dus kunnen zeggen dat dit stofje ervoor zorgt dat rimpels sneller verdwijnen.  

Echter kan Botox dus ook worden gebruikt om ervoor te zorgen dat je minder gaat zweten. Hierbij kun je je ongeveer precies hetzelfde voorstellen als wanneer je een anti-rimpelbehandeling zou ondergaan. De Botox injecte zorgt er namelijkvoor dat de spieren op de behandelde plek tijdelijk gaan verslappen. Exact hetzelfde proces vindt plaats wanneer je een anti-zweetbehandeling zou ondergaan. Zweet komt voor uit het ‘zweetsignaal’ in je lichaam. Waneer je deze blokkeert door middel van de injectable, zal de zweetproductie gaan verminderen.

Als Botox oksels niks voor jou zijn, dan is er ook nog iets anders wat je uit zou kunnen proberen. Met behulp van een laserbehandeling kan je er niet alleen voor zorgen dat overmatig zweten drastisch wordt verminderd, maar ook zal het ervoor zorgen dat de bijbehorende zweetgeur gaat verdwijnen.

 

 

http://www.faceland.nl