VNSU
Image default
Marketing

Marketingtools die voor uw bedrijf nog steeds werken

Om succesvol te zijn als bedrijf zal u toch een soort van marketing of promotie moeten uitvoeren. Zonder dat mensen bekend zijn met een bedrijf of dat mensen u vinden online zal u nooit succesvol worden. Het digitale tijdperk en door de online veranderingen zijn er vele mogelijkheden op het gebied van reclame die voor uw bedrijf zeer interessant kunnen zijn. Verder zijn er ook nog oudere reclame mogelijkheden die nog steeds goed werken. Verder in deze blog leest u alle mogelijkheden voor uw bedrijf. Door goed in kaart te brengen wat voor uw doelgroep van toepassing is kunt u een mooie keuze maken tussen deze mogelijkheden.

Offline marketing

Onlangs alle ontwikkelingen op online gebied zijn er nog steeds ook mooie offline mogelijkheden voor promotie. Zo kunt u denken aan verschillende promotiematerialen of aan relatiegeschenken, maar is het uitdelen van een visitekaartje ook al simpele reclame. Door naar verschillende bijeenkomsten te gaan, zoals netwerkbijeenkomsten, beurzen of andere evenementen kunt u het bedrijf onder de aandacht brengen van de mensen. Het is wel handig om als bedrijf te staan op een plek waar uw bedrijf ook past. Dus zit uw bedrijf in de sport, ga dan niet op een beurs over computers staan, maar ga op een sportbeurs staan. Een tip is om op het visitekaartje dat je uitdeelt een QR code te plaatsen. Hier kunnen mensen met hun telefoon snel naar uw website of naar uw contactgegevens. Erg handig en wordt tegenwoordig op vele manieren gebruikt.

Op deze bijeenkomsten kunt u mooi promotiemateriaal uitdelen. Goed promotiematerialen zijn bijvoorbeeld, pennen, aanstekers, drinkbeker, bureaukalenders en petjes. Dit zijn allemaal materialen die in het dagelijks leven veel worden gebruikt en veel mensen tegenkomen. Misschien kijkt u raar naar de kalender die er tussen staat, maar onlangs de online mogelijkheden wordt een gedrukte kalender nog maar al te vaak gebruikt. Dit op de wc thuis, op de werkplek op kantoor of op andere plekken. Zoekt u mooie kalenders waar een logo op gedrukt kan worden? Dan is het een aanrader om een kijkje te nemen op de website van kalenderbestellen.nl. Deze partij heeft allerlei soorten kalenders waar u met uw bedrijf reclame mee kan doen.

Online marketing

Veel mensen zitten een groot deel van de dag achter een beeldscherm en zijn online. Het is dus als bedrijf goed om daarop in te spelen. Veel mensen zoeken wat op google en kunnen van daaruit op uw bedrijfspagina komen. Het is dan ook belangrijk dat u een website heeft die snel is en goede content heef te bieden. Als u een webshop hebt, dan is het ook relevant om een blogsectie toe te voegen. Dit is een aanrader voor alle websites. Hier kunt u namelijk informatieve teksten plaatsen met links naar de producten. Mensen zoeken namelijk niet op google alleen maar om dingen te kopen, maar willen ook graag informatie en hebben in veel gevallen een vraag. Door een blogsectie te maken kunt u hier allerlei soorten informatie in kwijt zodat u verkeer verkrijgt op de website. Uiteindelijk moet het verkeer ervoor zorgen dat mensen bekend worden met het bedrijf en mogelijk al een aankoop zullen doen. Verder kunt u ook bepaalde marketingcampagnes opzetten. Zo kunt u denken aan social media campagnes, google advertising en email marketing. Allemaal hele mooie marketingtools die veel resultaat kunnen opleveren. Helaas zijn deze opties wel prijzig en zullen dus een grote investering zijn.