VNSU
Image default
Woning en Tuin

Welke gordijnen passen het best bij een rode bank?

Rood, als een van de helderste kleuren in de regenboog, gaat het beste samen met gordijnen die het kunnen aanvullen. Daardoor doen warme herfstkleuren als goud, oranje en rood het goed. Grijs, wit, bruin, en zwart zijn ook prachtige mogelijkheden als je voor een meer gedempte look wilt gaan.

Welke gordijnkleuren passen bij rode banken?

Rode Gordijnen

Is het mogelijk om rood bij rood te laten passen? Absoluut! Deze look is een geweldige methode om ervoor te zorgen dat het rode thema van de opmaak van je huis behouden blijft, wat ideaal is voor wie deze roodachtige tint waardeert. Als rode gordijnen en banken gecombineerd worden, is het resultaat een monochrome of sterk gecoördineerde look die gewoon werkt. Omdat de rood-op-rood uitstraling erg krachtig is, moet je, als je die in een kamer wilt gebruiken, zorgen voor een neutrale kleur om het in evenwicht te brengen. Wat een balancerende kleur betreft zijn crème, beige, of wit de beste keuzes.

Witte gordijnen

Gezien de heldere en dramatische tinten, is wit meestal een slimme keuze. De reden hiervoor is eenvoudig. Wit helpt om licht binnen te brengen en kan de aanblik van een rode bank verzachten. Het helpt om een ruimte op te fleuren en te openen, wat essentieel is voor een rode bank. Een wit vloerkleed kan gebruikt worden om de uitstraling van de kamer verder te versterken. De neutraliteit van wit, maakt het een goede combinatie met rood. Je kunt een prachtige, moderne aanblik verwachten als witte gordijnen een kamer met een rode bank binnenkomen.

Grijze gordijnen

Deze dagen is de kleur grijs helemaal in, vooral als accessoire tint. Grijs ziet er industrieel en futuristisch uit als het met rood wordt gecombineerd. Een blauwe, groene, of paarse tint vind je in veel grijze gordijnen op de markt. Die gordijnen zijn niet voor jou! Je zult een zuiver grijs gordijn willen dat alleen zwart en wit is. Anders zal je grijs te veel met de bank botsen of er vreemd uitzien.

Gele en gouden gordijnen

In combinatie met rood zijn gele en gouden gordijnen prachtig. Het is ook een van de meest populaire combinaties in woontijdschriften. Geel is een warme kleur, vergelijkbaar met rood. Het helpt om een gevoel van comfort te scheppen dat de meeste mensen verlangen als ze zich thuis ontspannen. Mensen die graag op de bank kruipen met een kop warme chocolademelk zullen de warme ondertonen op prijs stellen. Het is ook een kleurenschema dat vaak gezien wordt in koninklijke residenties. Dus, als je iets majestueus en elegant zoekt, kan deze gordijnkleur je helpen.

Bruine gordijnen

Bruine gordijnen zijn een uitstekend alternatief voor wie zijn huis een old-school, klassiek gevoel wil geven. Natuurlijk is dit een combinatie die meestal gereserveerd is voor kantooromgevingen. Als je bruine gordijnen wilt, zorg dan voor voldoende licht in de ruimte. Hoewel dit een mooie kleurencombinatie is, kan ze, als het niet goed gecombineerd wordt, ruimtes somber en vies doen lijken. Als je wat meer kleur aan dit schema wilt toevoegen, raden we geel of groen aan. Het vult de intellectuele uitstraling van bruin aan.

Zwarte gordijnen

Kijk eens of je een paar zwarte gordijnen kunt pakken om bij die rode bank te combineren. De meeste bankkleuren passen niet goed bij zwarte gordijnen, maar rood wel. Dit komt doordat zwart voldoende dramatisch is om tegen het hoge pigment van rood op te kunnen.

Conclusie

De juiste gordijnen zullen de schoonheid op een andere manier omarmen. De kleur van je gordijn, heeft een belangrijke invloed op de regeling van het natuurlijke licht. Neem bij het aanpassen ervan dus de tijd. Het is echter altijd een goed idee om alle kleurmogelijkheden door te nemen en er een te kiezen die de bank aanvult en de uitstraling consistent houdt. Om een goed beeld te krijgen van de stof kun je gratis kleurstalen aanvragen.

https://www.raamdecoratie.com