VNSU
Image default
Kinderen

Wat heeft je kind nodig voor een schoolkamp?

Wat leuk! Het is tijd voor schoolkamp. Een kamp waar je kind waarschijnlijk al weken naar uitkijkt en jij als ouder vind dit natuurlijk ook erg leuk om de enthousiasme van je kind te zien. Toch is het goed om je kind goed voor te bereiden voor het kamp en om te zorgen dat je kind alle benodigde spullen bij zich heeft. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over een schoolkamp.

Wat moet je kind allemaal mee nemen?

Je kind zal genoeg spullen moeten meenemen. Als je zelf vroeger op kamp bent geweest zal je vast al wel een beetje een idee hebben wat er allemaal nodig is. Wat je moet meenemen als kind op een schoolkamp verschilt nog wel is per school. Er zijn ook scholen die een duidelijke lijst maken met spullen die je moet meenemen, maar het is vaak ook goed om zelf even goed na te denken. Deze spullen zijn handig om mee te geven aan je kind:

  • Geef genoeg kleding mee; Een kamp zal niet heel lang duren, maar het komt wel veel voor dat de kleding snel vies wordt. Daarom kan je nooit genoeg kleding meegeven. Daarbij is het ook handig om kleding mee te geven wat ook echt vies mag worden. Deze kledingstukken heb je vaak nodig: Kleding om vies te worden, nette kleding, pyjama, sportkleding, kinderschoenen, zwemkleding, regenkleding (zoals jongens of meisjes laarzen) en een handdoek
  • Verzorgingsproducten; Je wilt natuurlijk graag dat je kind goed voor zijn of haar tanden zorgt. Daarom moet je kind een tandenborstel en tandpasta meenemen. Verder kan je kind ook goed vies worden tijdens een kamp, en is goede shampoo, do gel en washandjes ook goed om mee te geven. Tot slot is ook zonnebrandcrème belangrijk om de huid te beschermen.
  • Spullen voor het slapen; in veel kampen is het zo dat je kind niet in een bed met matras en deken te ligt. Vaak zal je kind op een slaapmatje of op een luchtbed moeten slapen. Daarbij is het ook belangrijk om een kussen met kussensloop mee te geven en een lekkere warme slaapzak is ook zeer belangrijk.
  • Overige items; Voor de activiteiten en rondom het kamp is het ook handig om wat andere spulletjes mee te geven. Zo kan je denken aan een zaklamp voor de avond, aan een zonnebril of petje tegen de felle zon en voor wat lekkere snacks als tussendoortjes. Daarbij is het ook handig om te kijken naar de grootte van de bagage. Kinderen moeten soms naar kamp met de fiets en dan is het niet fijn om met een grote tas te moeten fietsen.

Bereid je kind goed voor!

Het goed voorbereiden van je kind zit niet alleen in het inpakken van de juiste spullen. Een kind kan enthousiast zijn om te gaan, maar kan ook zenuwachtig zijn. Een paar dagen van huis weg en op een andere plek slapen is niet voor elk kind even makkelijk. Het is dan goed om samen hierover te praten en mogelijk ook eigen ervaringen van vroeger te delen. Zo kan je je kind gerust stellen en ook nog wat dingen meegeven zodat je kind niet verrast wordt.